ŠTA NIKAKO NE SMETE DA RADITE S FOTOGRAFIJAMA UMRLIH: Mnogi greše, a veruje se da OVAKO privlačite nesreću

 

U različitim kulturama širom sveta postoje brojna verovanja vezana za fotografije pokojnika. Dok neki smatraju da izložene slike unose "neživu" energiju u dom, drugi veruju da su portreti preminulih predaka svojevrsni anđeli čuvari koji štite od negativnosti. Osim toga, postoje uverenja da fotografije ne hvataju samo izgled osobe, već i njenu energiju, auru i dušu.

Za one koji su sujeverni, pitanje šta učiniti sa fotografijama umrlih nije lako. Različiti rituali i pravila postoje da bi se izbegle nesreće ili, s druge strane, privukla sreća.

Fotografije umrlih mogu da utiču na nas

Jedno od uobičajenih verovanja je da slike pokojnika imaju vezu sa "drugim svetom". Dobra vest je da ovakve slike ne otvaraju direktno vrata u taj svet, ali ezoteričari upozoravaju da često gledanje na fotografije preminulih, posebno uz negativne asocijacije, može doneti lošu energiju u dom. Na taj način, prirodna energetska zaštita može oslabiti, što može uticati na emocionalno stanje, izazivajući osećaj tuge ili depresije.

Ezoteričari takođe naglašavaju da ne bi trebalo izrezivati fotografije preminulih, jer one služe kao podsetnik na dragu osobu i ne bi trebale da utiču na žive. Preporučuju da se takve slike odlažu u poseban album, koji se povremeno prelistava kako bi se prisetili lepih trenutaka, prenosi Krstarica.

shutterstock.comEvo šta treba raditi s fotografijama pokojnika

Kada je reč o kačenju fotografija pokojnika na zidove, mišljenja su podeljena. Neki smatraju da to može doneti energetski disbalans, dok drugi veruju da donosi mir, pod uslovom da je reč o osobi sa kojom ste imali pozitivan odnos.

Na kraju, važno je napomenuti da su ova verovanja u velikoj meri sujeverna i da ih treba tako i doživeti. Svako ima pravo da izabere svoj način sećanja na preminule, bilo kroz rituale, fotografije ili lične uspomene.

Izvor: republika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Naši stari su verovali da dan rođenja otkriva osobine deteta. Saznajte koju simboliku nosi svaki dan u sedmici .   Ima...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.