GT 6 – najisplativiji pametni telefon na svetu

Nije tajna da kineski pametni telefoni nude više u poređenju sa američkim i korejskim brendovima. Uprkos mnogim ponudama visoke vrednosti kao što su Poco i Redmi, Realme je i dalje verovatno brend sa najboljim performansama i odnosom specifikacija i cene.

Kompanija sa sedištem u Šenženu predstavila je u Milanu GT 6 seriju, uključujući GT 6T od 349 evra i GT 6 od 600 evra. Ova dva telefona imaju dosta sličnosti i izgledaju identično u pogledu dizajna, ali ovaj drugi ima noviji silicijum iz Kvalkoma i veoma jak hardver kamere za svoj cenovni rang.

Koristio sam 6T višeg nivoa u poslednje dve nedelje i veoma sam impresioniran njegovom kamerom i ekranom. Ekran je 6,8-inčni OLED panel koji dostiže maksimalnu osvetljenost od 6.000 nita.

Tih 6.000 nita je malo previše, pošto je sve iznad 2.000 nita tehnički dovoljno svetlo za upotrebu čak i pod sunčevom svetlošću. Ali 6.000 nita je u suštini osiguranje za ekstremne situacije, kao što je korišćenje na otvorenom suncu na plaži u julu.

Boje su pune, a animacije glatke. GT 6 poseduje glavnu kameru sa senzorom od 1/1,4 inča koji je prilično velik za uređaj srednjeg nivoa, kao i telefoto zum objektiv sa solidnom veličinom senzora. Ovaj hardver, zajedno sa zrelom obradom, daje neke zaista prijatne fotografije.

Ali ove godine nije sve u hardveru. Realme reklamira GT 6 seriju kao telefon sa veštačkom inteligencijom, i zaista postoje neke funkcije veštačke inteligencije, kao što je mogućnost hvatanja teksta i slika direktno sa ekrana telefona dugim pritiskom.

Nakon što zgrabite tekst ili sliku, možete da ih „podignete“ sa ekrana i prevučete na bočnu tablu na kojoj se nalaze aplikacije koje su svesne konteksta. Na primer, ako uzmem adresu, na bočnom panelu će se prikazati Google mape za mene da „spustim“ adresu.

Ako uzmem video snimak, na bočnom panelu se prikazuje YouTube tako da mogu brzo da ga otpremim. Naravno, sve ove radnje mogu da radim na standardnom telefonu, ali ono što je nekada bila radnja koja je zahtevala šest dodira i prebacivanje i isključivanje aplikacija sada može da se uradi dugim pritiskom, a zatim prevlačenjem i otpuštanjem.

Na drugom mestu, postoji baterija od 5.500 mAh. Ovo je veoma velika baterija koja bi trebalo da traje ceo dan, a može da se dopuni od 0 do 100 za manje od 30 minuta. Tu je i IP65 otpornost na vodu i prašinu, tako da jedino što ovde nedostaje je duži zum objektiv (podrazumevani zum je 2Ks) i bežično punjenje.

Ipak, vrhunac telefona za mene je ponuda cene i performansi i dodatak veoma korisnih softverskih funkcija. Sa 600 evra, Realme GT 6 je novi telefon srednjeg ranga najbolje vrednosti na tržištu.

Izvor: forbes.n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.