„Ne pada mi na pamet da posle kupovine vraćam kolica na mesto“: Psihološkinja objasnila zašto ovo nikad ne radi i razbesnela ljude Foto: Printscreen/TikRok/drlesliedobson

„Ne pada mi na pamet da posle kupovine vraćam kolica na mesto“: Psihološkinja objasnila zašto ovo nikad ne radi i razbesnela ljude

Jedna Amerikanka tvrdi da ne vraća kolica na mesto kada završi kupovinu, a njenim objašnjenjem korisnici društvenih mreža i nisu bili oduševljeni.

Lesli Dobson, američka psihološkinja i majka dvoje dece, suočila se sa oštrim reakcijama na platformi TikTok nakon što je objasnila zašto nikada ne vraća kolica za kupovinu u supermarketu.

„Ja nikada ne vraćam svoja kolica za kupovinu i možete me osuđivati koliko god želite,“ rekla je u videu objavljenom na TikToku, koji je do sada pregledalo više od 11 miliona korisnika.

„Nikada ne bih ostavila svoju decu u autu dok vraćam kolica. Tako da, ako me zbog toga budete grdili, baš me briga,“ dodala je.

Njena izjava izazvala je dosta komentara, koji su uglavnom bili negativni, prenosi N1info.si.

Mnogi su joj prigovorili da je sebična i lenja. Drugi su upozorili da, kada ostavi kolica na parkingu, ometa druge kupce koji žele da parkiraju svoj auto. Treći su pominjali tzv. teoriju kolica za kupovinu, prema kojoj se nečiji moral i karakter mogu oceniti na osnovu toga da li vraća kolica nakon kupovine i stavlja ih na raspolaganje drugima ili ne.

Neki su istakli da bi deca mogla da budu s njom dok vraća kolica.

„Ako su mogla da dođu s vama od prodavnice do auta, mogu i da sa vama idu do mesta za kolica za kupovinu,“ napisao je jedan od komentatora.

„Mogla si da parkiraš što bliže mestu za kolica i problem bi bio rešen. Obično ne treba više od 20 sekundi od parkinga do mesta sa kolicima,“ napisala je jedna korisnica.

„Ostanite kod kuće, naručujte onlajn i ne dajte loš primer svojoj deci.“

Oštar odgovor očigledno je iznenadio Dobson, pa je nekoliko dana kasnije objavila video na Instagramu, u kojem je rekla da ne vraća kolica zbog straha za sigurnost svoje dece.

Navela je statistiku koja kaže da je prošle godine u SAD-u kidnapovano 265 dece na parkinzima, od kojih je polovina bila seksualno napadnuta. Meta su bile i žene, tvrdi.

„Kao samohrana majka koja vraća kolica za kupovinu idealna ste prilika za kriminalca da vas opljačka ili kidnapuje,“ rekla je u objavi.

Ni na ovoj društvenoj mreži većina komentara nije bila u njenu korist.

„To je obična prevara i preterivanje,“ piše u jednom od njih.

„Povedite decu sa sobom i pokažite im kako da doprinesu i odigraju svoju ulogu u društvu. Ili ostanite kod kuće i naručujte hranu i potrepštine online i prestanite da dajete loš primer.“

„Ja imam četvoro dece i svaki put vratim kolica na mesto. Parkiram što bliže mestu sa kolicima, zaključam zadnja vrata gde su deca dok pakujem namirnice u prtljažnik. Veoma je jednostavno, osim toga, nisam lenja i vodim računa o drugima,“ napisala je još jedna žena.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.