Sklonite ove stvari iz dvorišta jer su pravi magnet za zmije

Iako zmije nisu štetne, već su čak i korisne, ne volimo ih u blizini naših domova. Šta ih najviše privlači i koje biljke ne vole?

Zmije mogu biti privučene raznim mirisima koji mogu biti u vašem dvorištu ili u blizini vašeg doma. Šta ih najviše privlači?

Zmije nisu direktno privučene ostacima hrane, ali ih privlače glodari koji sakupljaju hranu i ostavljaju izmet. Zmije ovo lako nanjuše i počnu da traže plen, prenosi portal Krstarica.

Neke gmizavce posebno privlači miris vodozemaca, kao što su žabe ili ribe. Takođe, miris ptica, njihov izmet, gnezda i ptičja jaja mogu biti „pravi magnet“ da se zmije uvuku u vaš dom.

Zmije ne vole određene biljke

Zmije uz pomoć feromona otkrivaju druge zmije, pa će zbog potrebe za hranom i razmnožavanjem – posebno tokom sezone polaganja jaja – prići mestima na kojima detektuju prisustvo drugih zmija.

Da biste se zaštitili od zmija, posadite u kućnom vrtu biljke koje zmije ne vole. To su šipak, neven, čičak i hrizanteme.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.