Slatkiš koji deca u Srbiji i Evropi obožavaju u Americi je zabranjen: Razlog je neverovatan

Popularna Kinder jaja, slatkiš je uz koji su odrastale generacije, a mnogima je ovo jaje od mlečne čokolade unutar kojeg se krije igračka nešto zaista posebno.

Kinder jaja zavoleli su mladi u mnogim zemljama otkako ih je Ferrero prvi put lansirao 1974. godine, no čini se da deca u Americi ne odrastaju uz ovaj popularni proizvod jer se on u Sjedinjenim Američkim Državama – ne prodaje.

Zašto je slatkiš zabranjen u SAD?
Zbog propisa koje je postavila američka Agencija za hranu i lekove (FDA), Kinder jaja su zabranjena u SAD, gde ih je takođe nelegalno uvoziti. Zašto? Zbog igračke koja se nalazi unutar Kinder jajeta, piše Index.

FDA nalaže da nije dopuštena bilo kakva hrana s “ugrađenim nenutritivnim predmetom”, što se odnosi na plastičnu kapsulu s igračkom unutra Kinder Surprise jajeta, do koje možete doći tek nakon što pojedete čokoladu koja je okružuje.

Zanimljivo je da je američka carina 2011. godine zaplenila više od 60 hiljada Kinder jaja koja je neko pokušao ilegalno da uveze preko granice, a iako su u SAD zabranjena, mogu se pronaći u susednim državama, Kanadi i Meksiku.

No SAD nije jedina zemlja u kojoj je Kinder Surprise jaje zabranjeno – i južnoamerička država Čile takođe je zabranila Kinder Surprise i to 2016. godine.

Ipak, dobra je stvar što američka deca nisu u potpunosti lišena radosti koju Kinder čokolada sa sobom donosi. Naime, 2018. godine Ferrero je u SAD lansirao Kinder Joy, proizvod sličan Kinder Surprise jajetu, no najvažnije od svega je što se u njemu igračka ne nalazi unutar čokolade.

Kinder Joy ima ambalažu u obliku jajeta, a dok se u jednoj polovini jajeta nalazi čokoladni namaz i vafl kuglice, igračka se nalazi u drugoj polovini jajeta, odvojena od jestivog dela.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.