Deset stvari koje srećni parovi nikada ne rade

Od srećnih parova iza kojih su dugogodišnje veze/brakovi možemo naučiti ponešto o tome kako održavati vezu punu ljubavi.

Postoje, između ostalog, neke stvari i navike koje srećni parovi izbegavaju. Njih deset koje bi bilo dobro zaobilaziti ako želite da vaša veza, odnosno brak potraju, izdvojila je Zadovoljna.hr.

1. Srećni parovi ne beže od teških razgovora
Bez obzira na to koliko savršeno dobro funkcionišu zajedno, ne postoji par kod kojeg se u nekom trenutku neće dogoditi neslaganje.

Nesuglasice su neizbežne u odnosima, a umesto da svoje osećaje stave pod tepih, srećni parovi otvoreno i iskreno razgovaraju o osetljivim temama. Ako ne rešite neka važna pitanje i dileme u odnosu, moglo bi doći do ogorčenosti i odvajanja.

2. Srećni parovi ne broje rezultat
Srećni parovi ne ponašaju se kao računovođe na način da jedno drugome zbrajaju dobra i loša dela. U zdravoj, srećnoj vezi i jedna i druga strana s ljubavlju radi stvari za drugu polovinu bez da očekuje nešto zauzvrat.

Ako se i dogodi da stvari postanu poprilično neuravnotežene, o tome će porazgovarati s tonom punim poštovanja, bez optužbi.

3. Srećni parovi ne zameraju
Kod nesrećnih parova frustracije i razočarenja s vremenom stvaraju distancu. S druge strane, kod srećnih parova obe strane svesne su činjenice da niko od njih nije savršen i spremni su da se izvine, prihvate izvinjenje i krenu dalje.

4. Srećni parovi se međusobno ne vređaju
Čak i kada je svađa na vrhuncu, srećni parovi trude se da izbegnu komunikaciju u kojoj će se vređati jer su svesni toga koliko je ona kontraproduktivna i koliko produbljuje negativnosti i ljutnju.

Mnogi parovi se tokom svađa međusobno nazivaju idiotima, gubitnicima, gadovima… Međutim, osobe u srećnim vezama, koje takođe doživljavaju ljutnju, frustraciju i razočaranje u odnosu, trude se da prema svom partneru u svakom trenutku zadrže odnos pun poštovanja.

5. Srećni parovi ne njuškaju
Jedan od temelja zdrave, srećne veze je poverenje. Zato su srećnim parovima ideje da kopaju po porukama ili e-mailovima druge strane neprihvatljive. Oni nemaju osećaj da neko nešto od njih skriva.

6. Srećni parovi ne lažu jedan drugog
Parovi u zdravim, srećnim vezama su otvoreni jedno prema drugome. Kod njih nema laži i nema izostavljanja.

Održavanje laži otežava održavanje veze i troši puno energije, a ako istina izađe na videlo može biti teško ponovno izgraditi poverenje. Ljudi u zdravim odnosima međusobno se vole zbog onoga što jesu i podržavaju iskrenost bez obzira na eventualnu štetu koju ona može naneti.

7. Srećni parovi drugu stranu nikad ne tretiraju kao protivnika
Srećni parovi redovno se podsećaju da su u istom timu. Izbegavaju da posmatraju situacije na način da je neko pobednik, a neko gubitnik. Jer, jednostavno je, kad partnera ne tretirate kao neprijatelja, vaša veza će biti puno srećnija.

Kada situacije to zahtevaju, srećni parovi razgovaraju, dolaze do kompromisa i biraju najbolja rešenja za jednu i drugu stranu.

8. Srećni parovi ne uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo
U dugim vezama lako se dogodi da se zbog osećaja ugodnosti i stabilnosti prestanemo da trudimo. Neki parovi s vremenom stave vezu na autopilot, ali ne i oni uistinu srećni. Oni u svakom trenutku daju sve od sebe i neguju vezu bez obzira na to traje li ona godinu, pet godina ili 15 godina.

9. Srećni parovi ne ogovaraju jedno drugo
Srećni parovi međusobno čuvaju leđa jedno drugom, umesto da se ogovaraju. Sasvim je normalno pa čak i zdravo ponekad se prijateljici požaliti na nesuglasice koje imate s partnerom, ali srećni parovi neće dopustiti da se cela ta situacija pretvori u ogovaranje.

Ako ste frustrirani nekim stvarima, umesto da tračate partnera, obratite mu se i zajedno dođite do korena problema. Vi ćete biti srećniji, izbeći ćete nepotrebno ogovaranje, a i odnosi s prijateljima će biti manje opterećeni.

10. Srećni parovi ne zanemaruju intimne trenutke
U užurbanom svetu u kakvom živimo vrlo je teško izdvojiti i organizovati vreme za intimu, posebno ako su tu i deca. Ali, zanemarivanje seksualnog aspekta veze nikako nije kvalitetno za vezu ili brak.

Odlaganje intimnog druženja može dovesti do udaljavanja partnera, zbog čega parovi u kvalitetnim vezama ne čekaju uvek “pravi trenutak” već ga sami stvaraju.

Izvor: zadovoljna.hr

Slobodno vreme

Lifestyle

Još od drevnih civilizacija poput Egipta, Kine, Indije i Japana, brojevi su bili povezani s magičnim moćima i smatralo s...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.