Ako imate neke od ovih stvari, možda ste bogati, a da to i ne znate

Ako posedujete bilo koju od ovih stvari, možda imati rudnik zlata u svom domu, a da to i ne znate.

Stare bočice parfema

Miris tvoje mame možda ne vredi bogatstvo, ali staklena bočica u kojoj je bio parfem možda jeste.

Ako sakupljate bočice parfema, možda među njima držite pravu stvar koja bi vam mogla doneti ozbiljan profit.

Mali kućni aparati

Taj stari toster koji ste odložili u neku kutiju možda vredi bogatstvo.

Nekoliko odabranih starinskih tostera sada se može dobro prodati, a isto važi i za modele blendera iz sredine prošlog veka, pod uslovom da su u potpunosti u funkciji, piše Country Living.

Gramofon

Ako ste u porodici imali stari gramofon, razmislite o tome da ga restaurirate.

Većina starinskih gramofona danas se u SAD može prodati za nekoliko stotina dolara, ali neki modeli vrede i nekoliko hiljada dolara.

Starinski alati

Stari alat za obradu drveta mogao bi da odrade bolje posao od njegovog modernog ekvivalenta, što znači da vredi više novca ako ga prodate.

Određene testere, ručne bušilice i ključevi su veoma traženi među kolekcionarima.

Vintidž torbice

Ako je vaša mama prerasla svoju starinsku „Chanel“ torbicu, možda bi želela da je vrati na tržište.

Dizajnerski stilovi ručnih torbi često dolaze i odlaze, što znači da se korišćene torbe mogu prodati za više nego duplo od prvobitne cene.

Stari časopisi

Kolekcionari nazivaju „efemerom“, neki časopisi sa ograničenim izdanjima danas mogu da se prodaju za stotine dolara.

Razmotrite važne faktore kao što su popularna kultura, istorijski događaji i datum objavljivanja pre prodaje. Ako ste u nedoumici, uvek možete zatražiti procenu.

Muzički instrumenti

Da li ste odrasli sa gitaristom u kući?

Njegov ili njen instrument mogao bi da vredi pravo malo bogatstvo – posebno ako je deo porodice Fender. Mnogi Fender Stratocasteri iz 60-ih se prodaju za skoro 2.000 dolara ili više.

Nakit

Kada ste poslednji put otvorili maminu kutiju za nakit? Od broševa do privezaka, narukvica i minđuša, velike su šanse da postoji nekoliko prelepih komada koje još uvek poseduje i retko nosi, a vrede hiljade dolara.

Satovi

Ako vaši roditelji još uvek imaju taj otmeni stari zidni sat, razmislite o tome da ga odnesete na procenu.

Satovi sa zaštićenim starim znakovima posebno su vredni kolekcionarima i često se prodaju u rasponu od hiljadu dolara.

Vintidž naočare

Pazite na stare naočare koje leže u fiokama noćnog ormarića. Modeli nekih brendova stariji od 25 godina danas bi mogli da vrede skoro hiljadu dolara.

Božićni ukras

Znamo, odložili ste božićne ukrase. Ali evo razloga da ih vratite! Neki starinski ukrasi i komadi ručno duvanog stakla kolekcionarima vrede stotine, ako ne i hiljade dolara, prenosi N1 Zagreb.

Slobodno vreme

Lifestyle

S obzirom da ulazimo u prolećnu sezonu, gde temperature postepeno rastu, raste i aktivnost miševa i pacova koji traže me...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.