Šta uraditi kada je baterija daljinskog ključa prazna a vozilo nema klasičnu bravu?

Sve više modernih automobila oslanja se na praktičnu tehnologiju gde glavnu ulogu preuzima daljinski ključ. Na mnogim automobila više nema brave na vratima za otključavanje kao ni brave za paljenje. Mnogi vozači stoga ne znaju da nema mesta panici kada se daljinski ključ pokvari ili mu se isprazni baterija, prenosi magazin Fenix.

Automobil se uprkost tim preprekama može otključati i upaliti jer su proizvođači automobila u daljinski ključ ugradili i ključ za hitne slučajeve. I moderni automobili, iako se u prvi mah ne čini tako, imaju klasičnu bravu na vratima koja je sakrivena iza malog poklopca na kvaki vrata. Za otključavanje automobila potrebno je samo ukloniti poklopac i otključati vrata na klasičan način, piše Večernji list.

Kod modernih automobila koji nemaju bravu za paljenje, dugme za paljenje radi i kada je baterija u ključu prazna. Potrebno je držati ključ malo bliže dugmetu i automobil će se upaliti. Različiti modeli automobila imaju i različite načine otvaranja kućišta daljinskog ključa, zbog čega ćete morati da konsultujete uputstvo proizvođača, da bi saznali sve pojedinosti vašeg daljinskog ključa.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.