Postavite se ispred vaše konkurencije - Odradite migraciju analitike na vreme

 

O migraciji analitike se priča već duže vreme i nakon brojnih spekulacija, Gugl je najavio 1. jul kao finalni datum prelaska na novu platformu. Iako do ovog datuma ima vremena, neophodno je da shvatite zašto je bitno preći na novu GA4 platformu što pre. Kao i u svim ostalim strategijama kada je postavljanje isred konkurencije u pitanju, i ovde je vreme bitan faktor i treba da odradite migraciju što pre kako biste imali prednost. Glavni razlog za to je količina podataka koju možete da imate i na taj način raspolažete sa više informacija od konkurencije uz pravilno postavljen nalog koji ste naučili da koristite.

Šta je GA4 analitika?

Za sve one koji prate novine kada je ovaj gigant u pitanju, GA4 nije nova vest nego nešto o čemu se priča par godina unazad. Sve do sada se čekao datum kada će biti neophodno da pređete na ovu novu platformu i od jula ove godine svi koji se prebace na novu analitiku kreću u novo prikupljanje podataka. Nova platforma je značajno unapređena u odnosu na prethodnu verziju i donosi brojne prednosti, pogotovo kada su u pitanju vlasnici e-commerce sajtova. Glavna karakteristika GA4 platforme jeste da vam omogućava da pratite performanse vašeg sajta i koristite te podatke u cilju unapređivanja posla. Uz analitiku dobijate jasniji uvid u ponašanje korisnika na vašem sajtu, način na koji oni pretražuju vaš sajt ali i koji tip posetilaca čita vaš sadržaj.

Šta znači migracija analitike?

Sve korisnike Google Universal analitike očekuje dosta posla kada je migracija u pitanju. Uz to, očekuje vas i ovladavanje novim mogućnostima ali i privikavanje na novu platformu. Za one koji tek treba da se upoznaju sa analitikom, sve ovo predstavlja novinu u kojoj treba da se snađu. Ipak, kada je u pitanju praćenje analitike, Google Analytics 4 migracija predstavlja budućnost i korak koji treba prihvatiti kao unapređivanje poslovanja. Migracija analitike znači da je neophodno da pre jula ove godine napravite novi nalog i krenete sa prikupljanjem podataka na novoj platformi. To znači da krećete od nula podataka i gradite novu istoriju i dobijate nove informacije.

Prednosti blagovremene migracije

Kao i sa svim novinama u svetu analitike, i u ovom slučaju je vremenski faktor od izuzetnog značaja. Što pre se prebacite na novu platformu, tim pre kreće prikupljanje podataka koje možete da koristite. Ako želite da vaš sajt bude među najuspešnijim, bazirajte analitiku u tom smeru - istražite posetioce vašeg sajta, pogledajte koje stranice najčešće posećuju, posvetite se istraživanju određene grupe posetilaca i naučite kako da čitate izveštaje koji vam mogu biti korisniji nego što vam se to učini na prvi pogled. Imajte na umu da i vaša konkurencija planira da uradi isto te ukoliko ih preduhitrite, imate više šansi da budete korak ispred njih i u samom vrhu svake pretrage.

Podešavanje novog naloga i početak

Kako biste koristili sve prednosti analitike, neophodno je da na samom početku uradite posao na pravi način. To znači da morate pravilno podesiti sve parametre kao i da podesite nalog kako biste mogli da krenete sa prikupljanjem podataka. Ne postoji način da se automatski prebacite na novu analitiku i to je ono što stare korisnike najviše i brine. Ipak, ukoliko niste sigurni da možete pravilno da podesite nalog i naučite samostalno da se snalazite sa podacima, možete da se obratite Four Dots timu koji ima višegodišnje iskustvo sa analitikom i može da vam pomogne sa ovim. Ne samo da će vaš nalog biti pravilno podešen, nego će i vaš tim imati priliku da od stručnjaka nauči kako da raspolaže podacima i snalazi se sa novom platformom.

Prilagođavanje na novine nije nešto na šta možemo da pristanemo tako lako. Ali kada uz to idu brojne prednosti koje možemo da iskoristimo, važno je na vreme prihvatiti promenu i iskoristiti sve njene mogućnosti kojima možemo da unapredimo sajt koji posedujemo.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.