Tiktoker upozorava: Ako putujete u Istanbul – pazite se ove prevare Ako putujete u Istanbul – pazite se ove prevare

Tiktoker upozorava: Ako putujete u Istanbul – pazite se ove prevare

Priče o prevarama koje možete da doživite na putovanjima uopšte nisu naivne, a sa pojavom društvenih mreža sve su češće priče o njima, kao i snimljeni dokazi, piše City Magazine.

Gde god krenuli, zapad ili istok, čeka vas neki vid prevare na ulicama. Uostalom, sve to može da vam se desi i u rodnom gradu, pa zašto ne bi i na turističkim mestima, gde je verovatnoća veća da vas dočeka neki iskusni uličar sa svojom „žvakom“, piše City Magazine.

Jedna od „omiljenih“ istanbulskih prevara je više puta uhvaćena kamerom telefona, a upravo je i jedan Tiktoker rešio da podeli iskustva sa ulice najvećeg grada Turske. Kako je on ispričao, ovo je najčešći fazon da vam se otmu pare, njemu se čak dva puta desilo, ali se nije uhvatio na mamac koji mu je bačen.

„Prvo će neki čovek šetati sa četkom i stolicom ispred vas. Vi to nećete ni primetiti, ali onda će „slučajno“ ispustiti četku par metara ispred. Prva reakcija koja vam pada na pamet je da je podignete i vratite mu je. Logično. Međutim, ako to uradite, on će krenuti da vam se zahvaljuje i traži da vam očisti cipele, besplatno. Onda će početi sa svojom tužnom pričom, da bi na kraju krenuo da vam traži pare i da vas juri po ulici“, ispričao je Aleksa Rupić na svom Tiktoku i naglasio da ovu prevaru možete vrlo lako da izbegnete.

Samo ignorišite četku koju baci ispred vas i neće vam ništa reći.

Sudeći po komentarima Aleksa očigledno nije jedini kome se slično desilo:

„Istina, ne pitajte kako znam“; „Ovo se desilo ove godine meni i mužu„; i još mnogi komentari sličnog pravca su se našli ispod ovog klipa, ali i podsećanja da sve ovo može da vam se desi u sred Srbije. Mnogi su napisali da se ovo dešava radovno u Nišu i Vranju, a neki su se setili da su ovakvi likovi često „operisali“, ili to još uvek rade po Beogradu.

Ako ne koriste ovakvo „pecanje“ sa bacanjem četke, čest je slučaj bio da te privuku nekim bezazlenim pitanjem poput: „koliko je sati“. Onda te mic po mic, navuku da staviš nogu na njihovu četku i tad si gotov. Nakon obavljenog posla kreće da vam traži 500, 600 dinara, zavisi koliko je procenio da imate.

Ako ne želite da platite, kreće u svađu sa vama, pokazuje na obraz, a često se dešavalo po raznim svedočenjima, da se pojave još dva, tri tipa zbog kojih, na kraju pod pritiskom morate da platite.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.