Pet najboljih destinacija za praznike: Koji evropski grad je trenutno najpopularniji? Budimpešta, Mađarska

Pet najboljih destinacija za praznike: Koji evropski grad je trenutno najpopularniji?

Prema istraživanju francuske kompanije Fotoboks, evropskog lidera u štampanju fotografija, koja je nedavno sprovela istraživanje o najpopularnijim destinacijama za odmor, Budimpešta, glavni grad Mađarske je mesto sa najviše poseta na Instagramu kada je u pitanju Evropa.

Photobok je analizirao broj slika i hashtagova božićnih pijaca u svakom gradu.

Haštag – #budapestchristmasmarket korisnici ove društvene mreže podelili su čak 10.601 put, što predstavlja ubedljivu pobedu, pošto sledeći na listi, Krakov, ima manje od 2.000.

Pogledajte listu:

Budimpešta – Mađarska 10.601
Krakov – Poljska 1.647
Inzbruk – Austrija 1.622
Cirih – Švajcarska 1.375
Kopenhagen – Danska 340

Photobook je takođe sproveo anketu o najboljim gradovima za posetu ovog Božića, a na vrhu su bili Amsterdam i Budimpešta.

Kriterijumi su uključivali koliko božićnih pijaca i događaja ima u gradu, kao i druge faktore koji pomažu u stvaranju božićne atmosfere. U Budimpešti postoje tri velike božićne pijace, nekoliko klizališta na otvorenom, božićni ukrasi, nekoliko vrsta kuvanog vina i naravno prelepa jelka.

Budimpešta, jedan od najlepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare mađarske prestonice na desnoj, i Pešte na levoj obali Dunava (1873).

Budimpešta je za samo nekoliko decenija izrasla u pravu metropolu, drugu po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojnu Beča, sa impresivnim javnim zgradama, dobro uređenim avenijama, prostranim parkovima na rečnim ostrvima, prelepim mostovima i metroom ( 1896) drugi u Evropi i treći u svetu posle Londona i Njujorka, prenosi Oslobođenje.

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.