Fotografija koja je izazvala paniku: Kakva su ovo stvorenja koja izlaze iz vode? Kakva su ovo stvorenja koja izlaze iz vode?

Fotografija koja je izazvala paniku: Kakva su ovo stvorenja koja izlaze iz vode?

Stanovnik zaliva Stil u Južnoafričkoj Republici snimio je scenu koja sablasno podseća na Spilbergov „Rat svetova”.

Ironično, ono što je uhvatio uopšte nije bila invazivna vrsta, a kamoli vanzemaljska vrsta. Naprotiv, iako se čini da je to neka vrsta pauka ili raka, to je zapravo biljka.

Paukovi oblici zapravo nisu vanzemaljci, već mrtve biljke aloe vere. Njihovi dugi, bodljikavi listovi uronjeni su u pijesak i izgleda da se kreću naprijed, dajući biljkama uvjerljiv izgled hodanja duž obale, prenosi Morski.hr.

– Mislio sam da bih ovo mogao da iskoristim kao metaforu kako ljudi vide ove biljke kao vanzemaljce, ali mi smo zapravo dvonožni vanzemaljci koji uništavaju njihov svet. To je bila ideja, objasnio je autor Jan Vorster.

 Međutim, njegove fotografije su umesto toga izazvale konfuziju i strah nakon što ih je podelio drugi sajt koji je te oblike označio kao „morske pauke“. Objava je na kraju prikupila 22.000 komentara i 52.000 deljenja.

Cape aloe, takođe poznata kao aloe ferok, gorka aloja i crvena aloja, jedna je od najpoznatijih biljaka u Južnoj Africi sa dugom istorijom medicinske upotrebe.

Pozivajući se na listove sa trnovitim ivicama, reč „ferok“ znači „žestoki“ ili „ratoborni“. I dok se svakako uklapa u ovaj opis, lekovita svojstva gorke aloje čine je vrstom lekovitog bilja, iako na prvi pogled izgleda zastrašujuće.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.