5 stvari koje će vaše putovanje u Zlatni grad učiniti još lepšim

Da biste zaista uživali u Pragu, potrebno je da se prethodno informišete i dobro pripremite za putovanje
Grad koji ume da iznenadi posetioce, Prag vredi bolje upoznati. Lutajte njegovim ulicama, posmatrajući bolje staro gradsko jezgro i nemojte biti iznenađeni ako ugledate nešto što će vas podsetiti na predeo iz bajke.

Noću, mala slabo osvetljena vrata mogu da vas odvedu do ogromnih pivnica, dok se neki od odličnih praških klubova kriju iza veličanstvenih fasada.

Ipak, da biste zaista uživali u Pragu, potrebno je da se prethodno informišete i dobro pripremite za putovanje. Ovo su neke od sitnica o kojima bi trebalo da vodite računa,kako bi vaše putešestvije bilo uspešno.

1. Izaberite dobro lokaciju
Sa brojnim atrakcijama po kojima je poznat, Stari grad definitivno opčinjava turiste. Ipak, treba uzeti u obziri i druge delove grada i za smeštaj i za obilazak.

 

2. Pripremite udobnu obuću
Uzevši u obzir da ulice i uličice u starom gradskom jezgru prekriva kaldrma, a da je najbolje upoznati ih tokom šetnje, ne zaboravite da na putovanje ponesete i udobnu obuću.

Bez obzira na to u koje doba godine da posećujete Prag, ne isključujte mogućnost pljuskova.

3. Prevoz sa aerodroma
Iako ima metro, on nije dostupan sa aerodroma, navodi Lonelyplanet. Najjeftinija opcija prevoza sa aerodroma do centra je autobus broj 119, pa linija A metroa. Takođe postoji i opcija direktne autobuske linije „Airport Express“.

Postoji mogućnost i taksi prevoza, ali uz naročitu obazrivost. Najpre je preporučljivo unapred zakazati vožnju, ali svakako i naglasiti taksisiti da će morati da vam izda račun po završetku vožnje. Dostupno je i nekoliko aplikacija.

4. Karte za javni prevoz
Na svim stanicama metroa, kao i u kioscima na ulicama mogu se kupiti karte za javni prevoz, koje traju od 30 minuta do tri dana. Ne zaboravite da validirate kartu na početku putovanja, i to ili na vrhu pokretnih stepenica metroa ili čim uđete u tramvaj ili autobus.

5. Nije baš tako jeftino kao ranije
U poređenju sa mnogim evropskim destinacijama, Prag se i dalje može svrstati u povoljnije, iako baš i nije tako jeftin kao što je to bio ranijih godina. Primera radi, oko 1.000 dinara košta pristojan tradicionalni češki obrok, dok je kapućino oko 300 dinara, a veliko točeno pivo oko 230 dinara.

izvor:telegraf.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.