Posle Venecije, još jedan grad počinje da naplaćuje ulaz Posle Venecije, još jedan grad počinje da naplaćuje ulaz Foto: Profimedia

Posle Venecije, još jedan grad počinje da naplaćuje ulaz

Ulazak u Stari grad u Mostaru više neće biti besplatan, gradske vlasti su odlučile da donesu uredbu koja bi to i ozvaničila

 

Venecija će pratiti turiste preko aplikacije

Ovakva ideja nije novina, i o tome se razmišlja već dosta dugo, izjavio je Menso Duraković, zaposleni u Turističkoj zajednici Mostara.

Potrebno je samo da se usvoji određeni model po kom bi se rešio problem naplaćivanja ulaznica, kakav već postoji u Italiji ili Hrvatskoj.

Iako su mišljenja podeljena, takav model bi svakako gradu doneo velike koristi, pre svega u smislu održavanja i pružanja komunalnih usluga. Kako ističe gradonačelnik Mario Kordić, grad može i treba preuzeti i voditi brigu o svim objektima koji se u njemu nalaze.

Staro jezgro generiše veliki broj gostiju i da svi koji se bave određenom delatnosti u gradu imaju benefite od turista, bilo da se radi o ugostiteljima, hotelijerima, ili bilo kojoj drugoj delatnosti, ali je neophodno da se deo toga vrati lokalnoj zajednici, navodi dalje Mario Kordić.

Izvor: b92.net

Slobodno vreme

Lifestyle

Dr Debora Li, ginekolog, kaže da od sto ljudi kod kojih je dijagnostikovan kancer, njih 38 će patiti od umerenog do jako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.