Osoblje otkrilo koje greške ljudi najčešće prave prilikom odsedanja u hotelu

Nakon dugog putovanja, vaš jedini cilj je verovatno da što pre dobijete ključeve svoje hotelske sobe kako biste se odmorili.

Evo šta biste mogli da uradite drugačije tokom sledećeg boravka u hotelu, piše HuffPost.

Ne rezervišete smeštaj direktno preko hotela

"Rezervisanje preko trećih strana smanjuje više od polovine radnji koje možemo da preduzmemo da bismo vam pomogli", rekao je Čejs Kristijan, direktor smeštaja u hotelu 106 Džeferson u Hantsvilu, Alabama.

"Često nismo u mogućnosti da refundiramo noćenje ako je vaše putovanje neočekivano otkazano, možda nećete dobiti beneficije lojalnosti ili treća strana naplaćuje naknade za kasne promene", objasnio je on.

Radi se o problemima koji se obično mogu izbeći kada rezervišete smeštaj direktno preko objekta

"Ako recepcioner ima samo jednu sobu sa pogledom, a na primer dva gosta čekaju svoju sobu, od kojih je jedan član programa lojalnosti brendu hotela rezervisao direktno, a drugi rezervisao preko treće strane, to hotelu donosi visoku proviziju. Šta mislite, ko ima veće šabse da dobije ovu sobu?", objasnila je Rhiannon Reynolds, potpredsjednica operacija u hotelima Innisfree.

 

Ne obaveštavaju se pre boravka

Prema Ivanni Gonzalez, direktorki soba u hotelu Kimpton Surfcomber u Majamiju, mnogi gosti se ne raspituju o pogodnostima i uslugama koje su im na raspolaganju sve do završetka boravka.

"Često čujemo od gostiju o stvarima za koje žele da znaju da su dostupne, bilo da su u pitanju dodatni jastuci ili čak preporuke za lokalne atrakcije", rekao je Gonzales.

Rachel Milet, pomoćnica upravnika sobe u The Lodge at St. Edvard u Kenmoru, u Vašingtonu, rekao je da njena nekretnina nudi pogodnosti koje tipični gost ne bi pomislio da ne pregleda njihovu veb stranicu.

"Tereni za piklbol i nedeljna okupljanja, večeri igara, posebne "happy hour" ponude, samostalni obilasci i besplatna joga subotom su neke od ponuda koje gosti mogu propustiti ako ne istraže unapred", objasnio je Majlet.

Ne traže sredstva za higijenu

"Dok sam bio na recepciji, gost koji je odlazio spomenuo je da hitno mora da pronađe prodavnicu jer je zaboravio četkicu za zube i nije oprao zube četiri dana", rekao je Patrik van den Akster, menadžer u hotelu Corendon Amsterdam Nev-Vest u Holandiji.

"Obavestio sam ga da mi zapravo nudimo besplatne četkice za zube na recepciji. Bio je iznenađen i priznao je da se nije ni setio da to pita", dodao je. Iako to neće ponuditi svi hoteli, mnogi imaju stomatološke komplete, češljeve i maramice za šminku za koje gosti mogu pitati.

Spa centar ili restoran ne rezervišu unapred

"Popularni hoteli u blizini većih gradova se često rezervišu mnogo unapred, posebno kada su dostupni i gostima i lokalnim stanovnicima", rekao je Majlet i dodao:

"MNe volimo kada naši gosti ne mogu da uživaju u svim sadržajima i pogodnostima u koje su očekivali da će imati pristup po dolasku."

Izvor: b92.net

Slobodno vreme

Lifestyle

Nakon dugog putovanja, vaš jedini cilj je verovatno da što pre dobijete ključeve svoje hotelske sobe kako biste se odmor...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.