Mapa jeftinog letovanja u Grčkoj: Ovo su najpovoljnija mesta gde idu srpski turisti

Sajamski popusti kod većine domaćih turističkih agencija traju još dan, dva, a grčka letovališta su na startu najtraženije destinacije za letovanje. Međutim, ako želite da prođete najpovoljnije, osim cene aranžmana biraćete i mesta koja su poznata kao jeftinija u željenoj oblasti.

„Svi žele da letuju, ali nisu svi u mogućnosti da destinaciju biraju po lepim plažama ili atraktivnim sadržajima, već veoma često po pristupačnosti“, napominje Nikana.gr i jedan tekst posvećuje upravo najpovoljnijim mestima u Grčkoj.

Blizu, a jeftino

Od bližih jeftinih mesta za letovanje u Grčkoj, navode, najpopularnija je Olimpska regija. Mesta Paralija, Nei Pori, Olimpik bič, Skotina, Leptokarija, Platamon veoma su popularna među našim turistima i imaju verne posetioce koji im se vraćaju iz godine u godinu. Naši turisti se u ovoj regiji osećaju kao kod kuće, a cene smeštaja, ali i hrane i ostalih sadržaja su niže nego na Halkidikiju i ostrvima.

Od drugih bližih regija povoljna je i Solunska regija i mesta Stavros, Asprovalta i Nea Vrasna.

Povoljnije na grčkim ostrvima

Ukoliko ipak želite neke atraktivnije krajeve Grčke, ostrva – neka mesta su i tu jeftinija od drugih.

Na primer, na Tasosu je povoljnija zapadna obala i mesta Skala Kalirahi i Skala Sotiros, na jugu Astris, a na istoku Kinira. To su manja mesta koja nisu interesantna turistima pa otud nešto niže cene. Od većih mesta povoljniji smeštaj se može pronaći u Limenariji, ali i u Potosu.

Halkidiki za manje pare

Kada je Halkidiki u pitanju, na Kasandri su mesta Siviri i Skala Furka povoljnija mesta, na Sitoniji Toroni, Metamorfozis, Sikija, Psakudia i Gerakini, a na Atosu Nea Roda.

Na Halkidikiju su još uvek sa nešto nižim cenama i mesta Nea Flogita i Nea Potidea.

Gde gledati na Jonskoj obali

Kada je u pitanju jonska obala, Vrahos je sve popularniji ali još uvek ima niže cene nego Parga. Povoljan smeštaj na Lefkadi potražite u mestima Nikiana, Ligia i Nidri.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.