Turisti iz celog sveta proglasili su ovo mesto za 8. svetsko čudo – i zaista izgleda nestvarno

Torres del Paine je najveći i najposećeniji park prirode u Čileu, zauzima krajnji jug zemlje na takozvanoj "Ruti do kraja sveta", a po mnogima koji su ga posetili - zaslužuje titulu 8. svetskog čuda.

Posetioci sajta VirtualTourist proglasili su Nacionalni park „Torres del Paine“ u južnom Čileu za „osmo svetsko čudo“.

Torres del Paine je sa 5 miliona glasova od turista širom sveta pobedio u konkurenciji od 300 različitih destinacija iz 50 zemalja. Takmičenje je pokrenuto ranije ove godine.

„Sa svojim prirodnim lepotama koje izazivaju duboko poštovanje i pejzažima koji oduzimaju dah, nije ni čudo što su posetioci našeg sajta proglasili „Tores del Paine“ za pobednika“, rekla je Kimberli Stirdivant Vason, šef odeljenja za odnose sa javnošću i marketinga za VirtualTourist.

Torres del Paine je najveći i najposećeniji park prirode u Čileu, zauzima krajnji jug zemlje na takozvanoj „Ruti do kraja sveta“. Ovaj nacionalni park karakterišu izrazito visoke i oštre planine koje grandiozno okružuju krajolik, te čuvaju glečere, jezera i reke.

Smešten je u regiji poznatoj Patagoniji koja se odlikuje suvim i hladnim vremenskim prilikama.

„Čileanska Patagonija je neverovatno područje neograničene i netaknute prirode“, rekli su iz VirtualTourist, a Torres del Paine predstavili kao jednu od najupečatljivijih destinacija koje ovaj region može da ponudi.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Nikola Tesla, jedan od najplodnijih i najkreativnijih umova koje je čovečanstvo ikada imalo, ostavio je neizbrisiv trag ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.