Ski pass cenovnik za Kopaonik 2023/2024. – danas kreće pretprodaja, skijaši već besni zbog novih cena

Pretprodaja počinje danas.

Skijaška sezona 2023/2024. se tradicionalno otvara na Kopaoniku od 7. do 10. decembra, a ovogodišnje cene ski passa su već glavna tema među skijašima.

Za razliku od prethodne dve sezone kada nije bilo korekcije cene ski karata, ove godine imamo realno povećanje u visini od 25 posto za većinu tipova ski karti. Cene su, kao i inače, različite u zavisnosti od perioda skijaške sezone i kategorije skijaša.

„Bukvalno izgleda ništa od Kopa ove godine, jer je sve preskupo postalo, klackaću se do Francuske busem“; „Vi ne opravdavate ni prošlogodišnje cene a kamoli ove sa povećanjem“; „Definitivno nas teraju sa Kopaonika“; „Znate šta je najtužnije? Opet će biti gužve na Kopu. Ne znam kako, ali se nađu oni koji govore da je nerealno skupo a kad padne sneg šalju fotke kako je stoje u redu za KGB i Pančić“, neki su od komentara.

Za odrasle, cena šestodnevnog ski pass-a će se kretati u rasponu od 20.750 do 22.500 dinara, dok će jednodnevne ski karte varirati između 4.620 do 5.370 dinara.

Takođe, razlika u odnosu na prethodne ski sezone, je da više ne postoje porodične i depo ski karte, dok duo prenosiva porodična karta i dalje postoji.

Depo ski karta više nije ni potrebna jer kupci mogu samostalno da promene datum početka važenja karte kupljene preko webshopa (za isti cenovni period ili jeftiniji) i to najviše dva puta. Sve karte kupljene preko webshopa mogu se otkazati u roku od 14 dana.

Od ove ski sezone, za decu od jedne do pet godina (pre navršenih šest godina) u ski-centrima se mogu kupiti baby karte koje važe za ski-vrtiće, zelene i pojedine plave staze, po ceni od 0,01 dinar. Sa takvim kartama na raspolaganju su sledeće instalacije i staze: ski-poligoni Dolina sportova i Krst, Sunčana dolina, Malo jezero (i noćna staza), Krst, Karaman greben (i noćna staza), Mašinac, Jaram, gondola Brzeće – Mali karaman (bez korišćenja staza Bela reka 1,2,3).

I ove godine kopaonička ski karta 10 u sezoni je jedinstvena za sve tarifne periode skijaške sezone, važi u svim ski centrima i košta 35.250 dinara. Od prošle ski sezone u ponudi je i ski karta 20 u sezoni čija je cena 69.250 dinara.

Cena noćne karte, koja obuhvata korišćenje sve tri noćne staze, varira od 2.880 do 3.500 dinara. Takođe, u cenovniku se nalazi i karta za poligon za početnike sa pokretnom trakom (ski vrtić), koja iznosi 1.130 dinara za odrasle, dok je za decu košta 880 dinara.

Svaka pojedinačna ski karta ima svoju cenu za „dnevno“ i za „dnevno + noćno“ skijanje. Cene jednodnevnih ski karata kreću se između 4.620 i 5.370 dinara, do se sa uključenim noćnim skijanjem kreću od 5.250 do 5.880 dinara.

Cene medija za izradu ski karata su 200 dinara za plastificirano – kartonsku varijantu i 500 dinara za plastičnu RFID karticu.

Pretprodaja ski karata za nadolazeću skijašku sezonu 2023/24. započinje 1. novembra i trajaće tokom celog zimskog perioda, pružajući skijašima priliku za uštedu u rasponu od 5 do 15%. U susret predstojećoj zimskoj sezoni, ljubitelji skijanja i zimskih sportova imaće priliku da iskoriste poseban popust od 15% na kupovinu ski karata putem web shopa u periodu od 1. do 15. novembra 2023. godine. Kao i prošle ski sezone, popusti će se odobravati u visini od 10% od 27. novembra do 3. decembra 2023. godine i u visini od 5% tokom cele sezone, za sve kupovine preko web shopa.

S obzirom na to da je tokom cele ski sezone, odobren popust u visini od 5% za sve kupovine preko web shopa, JP „Skijališta Srbije“ više ne organizuju promotivne periode za skijanje.

Za vreme trajanja Ski openinga, od 7. do 10. decembra, Skijališta Srbije će ove godine odobravati popust u visini od 30%. Popust će se odnositi na poludnevne, jednodnevne, dvodnevne, trodnevne i četvorodnevne ski karte. Prvi dan skijanja će biti besplatan.

Kolika je razlika u ceni ski karti u poređenju sa prethodnim ski sezonama?

Ako bi poredili cene svih tipova ski karti na trogodišnjem intervalu, realno povećanje cena ski karti je 25.18%: (grafici i tabele se odnose na cene ski karata za odrasle):
Ako bi poredili cene na desetogodišnjem intervalu, realno povećanje cena ski karata je 83.26%, piše Infokop.net.

Slobodno vreme

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.