Kako pomoći detetu da spava samo u svojoj sobi? Foto: Pexels

Kako pomoći detetu da spava samo u svojoj sobi?

Možda se to neće dogoditi preko noći, ali roditelji mogu i trebalo bi da pomognu deci kod navikavanja na njihovu sobu.

Prvi korak: Razumevanje

Pre nego što bilo šta učinite, budite sigurni da razumete zašto vaše dete želi da spava s vama u vašem krevetu. Najverovatnije je to jednostavno zato što vas voli i oseća se najsigurnije s vama, ali pre nego što počnete da menjate ovu naviku, budite sigurni da je vaše dete spremno za to i da može da pondese ovu promenu, piše „Harvard Health Publishing“, prenosi N1 Hrvatska.

 Drugi korak: Promena navika

Promena mesta gde vaše dete spava menja i njegovu naviku. Kada je reč o promjeni navika, treba biti dosledan, a evo kako uspeti u tome:

Napravite privlačan prostor za spavanje za svoje dete. Zajedno uredite sobu i poslušajte njegove želje.
Dok uređujete prostor, imajte na umu šta vaše dete drži budnim. Ako je to svetlo, koristite zavese koje zamračuju prostoriju.
Odredite kad je vreme za spavanje i budite dosledni.
Imajte doslednu, umirujuću i negujuću rutinu odlaska na spavanje. Pokušajte da im smanjite nivo energije, možda kupkom, a zatim čitanjem priča.
Ako je vašem detetu teško da ode u krevet, u redu je da u početku budite s njim u sobi dok ne zaspi.
Ako vaše dete ustane iz kreveta, vratite ga u krevet. Ovo će možda biti najteži deo.
Pohvalite dete za svaki novi korak.

Slobodno vreme

Lifestyle

Društvene mreže često promovišu zdravstvene trendove koji se predstavljaju kao revolucionarni, ali naučnici upozoravaju ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.