Logoped otkrio kako da umirite dete za samo dva minuta

Roditeljima male dece nisu nepoznate situacije u kojima se naglo pogoršava raspoloženje deteta.

To se često dešava u tržnom centru, kafiću ili parku, ili na javnim mestima gde ima puno ljudi.

Važno je znati kako se nositi sa emocijama. Zato je logoped Seda Kasparova dala savete kako da umirite dete za samo dva minuta.

„Dete treba da stavite u krilo, ali samo ako pristane, ili da sednete pored njega tako da ga pogledate u oči. Zamolite ga da pet puta duboko udahne, dišući s njim u isto vreme. Zatim zamolite dete da imenuje pet objekata koji se nalaze u blizini. Klupa, stolica, igračke… Istovremeno ćete vežbati zapažanje i vokabular”, objasnila je ona, prenosi indek.hr.

Zatim zamolite dete da imenuje pet boja. Može i da navede svojih pet želja, prenosi Index.hr.

„To ne samo da će mu odvratiti pažnju, već će mu pomoći i da nauči više o svojim težnjama. Ova jednostavna tehnika će omogućiti detetu da se smiri i odvrati od negativnih emocija“, rekla je Kasparova.

Slobodno vreme

Lifestyle

Znate li da čak i zvonjava budilnika može izbaciti srce iz takta? To se dešava ne samo starijima, već i mladima, čak i ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.