Ranko Rajović otkrio zašto je deci često poljuljano samopouzdanje Ranko Rajović otkrio zašto je deci često poljuljano samopouzdanje Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Ranko Rajović otkrio zašto je deci često poljuljano samopouzdanje

Dr Ranko Rajović je specijalista interne medicine, neuroendokrinolog, autor sistema učenja NTC (Centar Nikola Tesla) i jedan od najcenjenijih stručnjaka na našim prostorima kada je u pitanju razvoj dece.

U novom videu objavljenom na Instagram stranici, NTC sistem učenja je objasnio zašto roditelji ne bi trebalo da rade sve za decu. Mnogi roditelji misle da na taj način pomažu svom detetu, ali ugledni stručnjak objašnjava zašto to nije dobro.

„Kada ste srećni? Kada se trudite, kada se mučite. I zato kažem roditeljima: Nemojte da radite stvari za svoju decu. Neka sami rade sve što mogu. Ako zaista ne mogu, pomoć.

Ranko Rajović je merio jedan parametar kod dece kad idu u školu i kad provode dan u prirodi. Rezultat ge je iznenadio
Jer kada osete tu sreću, kada nauče nešto novo, tako razvijaju svoje samopouzdanje, pa ako uradimo sve za dete, nećete imati samopouzdanja.

Isto moraju da savladaju u vrtiću i školi. Ako im damo lekciju pasivno, to im u mozgu ništa ne aktivira, to je osnovni princip po kojem radim, da učenje mora da ide kroz misaoni proces, da traže rešenje, kao da se igraju. Metode moraju da izgledaju kao da se igraju, da im je zabavno, da misle da se igraju, a zapravo uče“, rekao je dr Ranko Rajović.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Bez obzira na to da li već imate decu ili tek planirate porodicu, pročitajte šta kažu zvezde o vama kao ocu...U daljem t...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.