Studija: Test koji bi mogao da izračuna šansu za prevremeni porođaj Studija: Test koji bi mogao da izračuna šansu za prevremeni porođaj Shutterstock

Studija: Test koji bi mogao da izračuna šansu za prevremeni porođaj

Prevremeno rođena deca ponekad imaju komplikacije u razvoju, a u najboljem slučaju lekari ih prate koristeći razne analize za vreme prve godine života, da bi se otpisale mogućnosti nekih zdravstvenih i razvojnih poteškoća.

Za vreme trudnoće žene često strahuju od prevremenog porođaja, a sudeći po najnovijem istraživanju grupa naučnika sa Univerziteta u Vašingtonu, jednostavan bris unutrašnje strane obraza majki i očeva mogao bi da pomogne u određivanju mogućnosti prevremenog porođaja.

Istraživači kažu da ovo otkriće može dovesti do šire primene vrlo korisnog testa

Saznanje o mogućnosti prevremenog porođaja moglo bi da pomogne lekarima da reagiraju pravovremeno, ali i budućim roditeljima da povećaju oprez i preduzmu potrebne mere, u dogovoru s lekarima. Ovo istraživanje objavljeno je u časopisu „Scientific Reports“.

BabyMed - Medicinska kozmetika za bebe i malu decu sa 5 proizvoda za negu osetljive kožu beba


 

Radilo bi se o značajnom uticaju na sveukupno ljudsko zdravlje, a naučnici planiraju da rade na usavršavanju testova za širu primenu.

Trenutni tretmani za zaustavljanje ranog porođaja uključuju umetanje hormona vaginalno ili zahvate na cerviksu.

„Ako možda nećemo moći da rešimo problem, ako znamo da će se razviti zbog ove dijagnostike, možemo ga lečiti. Ovo bi moglo da pomogne pri prelazu sa reakcionarne na preventivnu medicinu“, rekao je profesor Skiner.

Autor:index.hr

Slobodno vreme

Lifestyle

Lekari uvek upozoravaju na važnost vitamina u telu, no ima i nekih drugih elemenata vrlo bitnih za pravilno funkcinisanj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.