Saznajte na kojim mestima je dozvoljeno da mazite psa, a na kojim je zabranjeno

DODIR ČOVEK - PAS može imati terapeutske koristi za obe strane. Dodiri takođe služe za smirivanje blago uznemirenog ili uznemirenog psa. Ali budite oprezni, psi takođe imaju mesta na kojima vole da budu češani, ali su i malo manje popularni. Evo šta treba da znate.

Gde vole da se maze, a gde ne

Uopšte, psi vole da se maze po grudima, ramenima i podnožju repa. Dodatna mesta koja impliciraju zadovoljstvo ovom akcijom su vrat i područje između ušiju.

Ali postoje i one osetljivije oblasti gde su vaše ruke manje dobrodošle, kao što su uši, šape, vrh repa, vrh glave, njuška ili stomak.

Ovo ne znači da nijedan pas ne voli da ga se dodiruje na ovim mestima, ali bilo bi dobro da ih izbegavate ako primetite čudno ponašanje kod svog ljubimca.

Takođe, pokret poput „povlačenja” ogrlice vašeg psa može izazvati strah u njemu. Vaš ljubimac može ovu vrstu dodira shvatiti kao pretnju, zbog čega će pokazati znake agresije ili pokušati da pobegne.

Maženje kao nagrada

Nedavna studija je pokazala da psi više vole maženje nego verbalnu pohvalu kada je u pitanju nagrađivanje njihovog pozitivnog ponašanja.

Maženje tako pomaže u održavanju dobrih manira. Međutim, ponekad to nije dovoljno, pa stručnjaci savetuju kombinaciju maženja i vokalnih pohvala za najbrže učenje - piše index.hr.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ono što se u prodavnicama prodaje kao ulje od tartufa, uglavnom nema mnogo veze s ovim vrstama gljiva. Štaviše, neretko ...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.