Da li mačka prepoznaje svoje ime? Evo odgovora na večito pitanje

Mačke su veoma posebna i veoma različita stvorenja od pasa. Dok se pas odaziva na svoje ime, neke mačke ignorišu poziv. Da li mačka uopšte zna da je zovemo?

Da li mačka uopšte zna kako se zove – pitanje je koje je zapravo vrlo prikladno.

Pogotovo ako i vi živite u društvu mačke koja je samostalna i koja će doći tačno i samo kada ona to želi, a ne kada je neko pozove.

Međutim, mačka odlično prepoznaje svoje ime i razlikuje ga od imena drugih kućnih ljubimaca.

To kaže veterinarka sa Floride Tereza ​​Manusi, dodajući da je prepoznavanje sopstvenog imena mačke usko povezano sa pažnjom, hranom i igrom.

Mačke su veoma inteligentne životinje koje govore kako se osećaju u različitim položajima tela.

Različiti položaji mačjeg repa su veoma značajni, kao i položaji tokom spavanja.

Mačke takođe dobro čuju i mogu prepoznati različite zvukove.

Ako osećate da vaša mačka reaguje na vaš glas, ali ne i na glas drugog člana porodice, ovo bi moglo biti potpuno tačno.

„Mačka može bolje da reaguje na osobu koju voli“, potvrđuje ovu tezu i Manusi.

Pre nekog vremena uradili su studiju na 20 mačaka i pokušali da otkriju kako mačke prepoznaju svoje vlasnike samo na osnovu glasa.

Šta su našli?

Većina mačaka potpuno je ignorisala glasove stranaca i pokazivala je interesovanje samo kada je njihov vlasnik progovorio. Ovo se zove ljubav.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.