Veterinari savetuju: Najbolji načini da produžite život svom psu Veterinari savetuju: Najbolji načini da produžite život svom psu

Veterinari savetuju: Najbolji načini da produžite život svom psu

Psi imaju kraći životni vek od ljudi, ali postoje načini kako produžiti njihov život i osigurati da provedu kvalitetne godine.

Veterinari dr Aziza Glas i dr Gerardo Perez-Kamargo iz kompanije Freshpet naglašavaju važnost ljubavi, brige i visokokvalitetne hrane za zdravlje starijih pasa te kako to može produžiti njihov život.

Redovni veterinarski pregledi, uravnotežena prehrana, čišćenje zubi i održavanje zdrave telesne težine ključni su faktori, naglašavaju dalje za Newsweek.

Dodaju da je psima važno pružiti i mentalnu stimulaciju i ljubav kako bi njihov život bio ispunjen i sretan.

Redovni veterinarski pregledi

Redovni veterinarski pregledi ključni su za rano otkrivanje bolesti i pravovremeno lečenje.

To uključuje godišnje preglede za odrasle pse i štence te polugodišnje preglede za starije pse.

Uravnotežena i nutritivna prehrana

Hranjenje psa kvalitetnom i svežom hranom pomaže u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti. Sveža hrana može privući apetit i pružiti važne hranjive supstance.

Čišćenje zuba

Redovno čišćenje zuba i održavanje oralnog zdravlja važno je za sprečavanje parodontalnih bolesti i očuvanje opšteg zdravlja psa.

Održavanje zdrave telesne težine

Hronična debljna može imati ozbiljne posledice po zdravlje pasa, uključujući razvoj dijabetesa i drugih bolesti. Praćenje težine i redovno vežbanje važni su za održavanje idealne telesne mase.

Primenom ovih saveta, vlasnici pasa mogu pomoći svom ljubimcu da živi duže i zdravije, zaključuje Newsweek.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.