Istina o „novootkrivenoj vrsti mačke“ za kojom su svi odlepili

Već danima Internetom kruže slike mačke za koju se tvrdi da je nova vrsta divlje mačke koja se zove – Felis Salamandra.

Međutim, iako fotografije deluju ubedljivo, one su lažne, tačnije napravljene su uz pomoć veštačke inteligencije.

Mačka se prvobitno pojavila na Fejsbuk postu Alekse Vasileva.

„Serpens cattus (mačka zmija) je najređa vrsta mačaka na svetu. Ove životinje žive u udaljenim predelima Amazonije i stoga su relativno slabo proučavane. Prve slike koje su uhvatile mačku zmiju pojavile su se tek 2020-ih. Životinja nije podložna pripitomljavanju, iako neka amazonska plemena koriste mačke zmije da zaštite svoje domove od glodara“, stajalo je u opisu.

Aleks je kasnije potvrdio da je u pitanju prevara. „Za kreiranje je korišćen sistem veštačke inteligencije, koji ne poznajem, jer nisam mogao da pronađem autora crteža“, rekao je on za MailOnline.

Nakon što je mačka zapalila društvene mreže, mnogi naučnici i stručnjaci su takođe potvrdili da ta vrsta ne postoji.

Dr Endrju Kičener, glavni stručnjak za kičmenjake u Nacionalnom muzeju Škotske izjavio je da niko nikada nije opisivao ove mačke.

„Mačka zmija ne postoji i nije naučno opisana. Naravno da možda postoje nove vrste mačaka koje čekaju da budu otkrivene u Južnoj Americi, ali ovo nije jedna od njih.“

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.