Jugoslovenska glumica i bivša žena Zvonka Bogdana bila je velika zvezda, ali je umrla u bedi: „Zelenaši su nas izbacili na ulicu“ Gizela Vuković Foto: Printscreen/YouTube/Bot Miki

Jugoslovenska glumica i bivša žena Zvonka Bogdana bila je velika zvezda, ali je umrla u bedi: „Zelenaši su nas izbacili na ulicu“

Čuvena srpska glumica Gizela Vuković imala je težak život.

Gizela Vuković, glumica i bivša supruga pevača Zvonka Bogdana preminula je 2015. godine u mračnom hotelu.

Tu je provela poslednjih 13 godina života, dok se brinula o bolesnoj ćerki i unuku koji boluje od teškog oblika autizma.

Dobitnica „Zlatne arene“ u Puli bila je zvezda domaće kinematografije i bila je veoma uspešna, ali se sve u njenom životu preokrenulo.

Zbog finansijskih problema, kredita koji nije mogla da isplati i ćerkinog propalog biznisa desile su joj se stravične stvari.

U jednom trenutku našla se i na rubu egzistencije.

Stan u Nemanjinoj ulici joj je oduzet, usled finansijskih poteškoća, pa je njen dom postala sobica jednog hotela.

„Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku“, ispričala je Gizela svojevremeno za „Novosti“.

Glumica je tada tvrdila da su je tada svi zaboravili.

Pred kraj života joj je glavna preokupacija bila briga o ćerki i unuku.

„Ćerka Milica danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice“, ispričala je tada kroz suze Gizela.

Opšte je poznato da je svojevremeno bila u braku sa poznatim pevače, Zvonkom Bogdanom, o kom nije želela da govori.

„O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega“, govorila je glumica.

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka.

„Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam“, rekla je za „Novosti“.

Gizela je preminula 2015. godine, a u tom trenutku imala je 89 godina.

Izvor: nova.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.