„Prokremaljski glumac“: Šta pišu svetski mediji o izbacivanju Miloša Bikovića iz HBO serije “Beli lotos”?

Da je Miloš Biković izgubio ulogu u trećoj sezoni popularne HBO serije “Beli Lotos” („White Lotus“) nije samo odjeknulo u domaćim medijima, već i svetskim.

Biković je u saopštenju, između ostalog, rekao da se neće “poklanjati narativu koji ugrožava njegov integritet”.

Brojni svetski mediji pišu o Bikoviću, pa tako Gardijan prenosi izveštaj AFP-a da je HBO iz hit serije “Beli lotos” izbacio Bikovića “zbog veza sa Rusijom”.

 “Mreža kaže da će uloga biti preinačena nakon što je Ukrajina reagovala oko izbora Srbina za novu sezonu”, prenosi Gardijan.

Kako dodaje ovaj britanski list, Biković je saopštio da želi da svi “aktivni ratovi prestanu” i da “prevladaju principi ljubavi”.

“HBO izbacio prokremljanskog glumca Bikovića iz ekipe Belog lotosa nakon osude Ukrajine”, piše Kijev idenpendent.

 “Biković je radio u Rusiji više od jedne decenije, a ruski diktator Vladimir Putin mu je dao rusko državljanstvo. Glumac je više puta opravdavao rusku ilegalnu aneksiju Krima i nije osudio invaziju na Ukrajinu 2022.”, navodi ovaj ukrajinski medij.

Njujork tajms piše da je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo kasting Bikovića, ukazujući na njegove veze sa Rusijom.

“Biković je rekao da odlazi zbog spoljnog pritiska”, dodaje Njujork tajms.

 I Biznis insajder piše da HBO menja ulogu u “Belom lotosu” nakon što je Ukrajina optužila glumca da podržava Rusiju, ukazujući da je snimanje serije trebalo da počne u februaru.

“U saopštenju se ne pojašnjava zašto se Biković, koji je dobio ulogu velnes gurua u emisiji, više neće pojavljivati, ali je glumca nedavno optužilo ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova krajem januara da podržava rat Rusije u Ukrajini”, piše Biznis insajder.

Izvor: danas.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Nikola Tesla, jedan od najplodnijih i najkreativnijih umova koje je čovečanstvo ikada imalo, ostavio je neizbrisiv trag ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.