Glumac izneo šokantne tvrdnje o druženju Bate Živojinovića i Tita

Milenko Pavlov otkrio je da je legenda srpskog glumišta, Velimir Bata Živojinović, navodno koristio prijateljstvo sa Josipom Brozom Titom.

Bata Živojinović preminuo je 2016. godine, a njegov odlazak rastužio je ceo region.

Sada je njegov kolega Milenko Pavlov progovorio o Batinom prijateljstvu sa Josipom Brozom Titom.

„Dok sam ja studirao još je bio živ Tito. Gde si smeo da ispričaš neki vic za Tita. Jedan moj drugar je to uradio, pa zaglavio Goli otok. Nije to ništa novo. Mada moram da priznam da se u to vreme mnogo izdvajalo za kulturu. Nakon rata taj socijalistički realizam bio je neverovatno naglašen. Igrale su se razne predstave i snimljeno je mnogo filmova. Dan danas ti filmovi idu preko televizije, jeste da su oni vukli ka komunizmu ali su umetnički jako sdobro urađeni. Tito je davao ogromne pare“, rekao je glumac za Kurir, pa spomenuo Živojinovića:

„Bata je značajan u tome da se družio sa Titom. Tako je on znao da ode u ‘Komitet’ i kaže da je Tito naredio da se snima nešto. Ko je smeo da proveri i slušali su ga. Bata je bio jedna veličina, ne samo kao glumac, već i kao pokretač raznih filmova. Jednom tako Slovenci nisu imali dovoljno para kada su snimali i Bata im je rekao ‘sutra će vam biti uplaćeno’. On je našao neke pare i uplatio Slovencima da nastave snimanje“, rekao je glumac.

Izvor: nova.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.