utorak, 29 mart 2022 06:33

Održane „Male olimpijske igre”

Na opštinskom takmičenju „Male olimpijske igre”, koje je Sportski savez opštine Odžaci organizovao u četvrtak, 24. marta, u Karavukovu, učestvovalo je 150 učenika iz osnovnih škola, od prvog do trećeg razreda. Podrška u realizaciji i domaćin takmičenja bila je OŠ „Bora Stanković” iz Karavukova.

„Male olimpijske igre” su takmičenje na kome se deca takmiče u ekipama, na poligonima spretnosti i svestranosti. U konkurenciji prvog i drugog razreda ekipe su mešovite, dok se kod trećeg razreda takmiče posebno dečaci i devojčice.

U konkurenciji prvog razreda, ove godine najbolji su bili učenici OŠ „Kosta Stamenković” iz Srpskog Miletića, drugo mesto zauzela je OŠ „Branko Radičević” iz Odžaka, a treće OŠ „Bora Stanković” iz Karavukova.

Najbolji u konkurenciji drugog razreda bili su učenici OŠ „Bora Stanković” iz Karavukova, drugi su predstavnici OŠ „Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca, a treće mesto je osvojila ekipa OŠ “„Branko Radičević” iz Odžaka.

U konkurenciji trećeg razreda i kod devojčica i kod dečaka prvo mesto je pripalo OŠ „Bora Stanković” iz Karavukova, a drugo OŠ „Branko Radičević” iz Odžaka.

Okružne „Male olimpijske igre” biće održane 29. marta u Somboru, a pravo učešća izborili su pobednici sa opštinskog prvenstva.

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti