sreda, 23 februar 2022 06:24

Ivanišević i Labović u poseti školi „Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu

Juče su opštinu Kula i Osnovnu i srednju školu sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ posetili Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović. Gosti su se najpre susreli sa predsednikom Privremenog organa opštine Kula, Damjanom Miljanićem, a potom su posetili Ruski Krstur i školu koja ima, osim odeljenja gimnazije i poseban, turistički smer. Škola obrazuje oko 250 učenika, pri čemu se na gimnazijskom smeru odvija dvojezična nastava, na srpskom i rusinskom jeziku, što čini ovu školu jedinstvenom.

Prema rečima Pokrajinskog sekretara Ivaniševića, veoma je važno promovisati stručne smerove, poput turističkog smera u ovoj školi, s obzirom da je neophodno graditi kapacitete i bazu stručnjaka, kvalifikovane radne snage, za određene poslovne profile, a posebno u okviru oblasti turizma. U ovoj oblasti je neophodno još više raditi na unapređenju uslova rada, ali i na promovisanju postojećih i otvaranju novih stručnih smerova u obrazovnom sistemu naše zemlje.

-Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u Zapadnobački okrug uložio je preko 30 miliona dinara, ukupno preko 7 miliona dinara u Kulu, u prethodnom periodu. U toku je izrada Strategije razvoja turizma, tako da je ideja da sa predsednikom opštine Kula sagledamo gde bi to želeli da bude turizam u ovoj opštini u narednih pet godina. Pored svih kapaciteta, u Kuli su veoma zastupljeni verski i kulturološki turizam, kao važni vidovi turizma u koje usmeravamo značajna sredstva – rekao je Ivanišević.

Miljanić je predočio da su mnogobrojni projekti u toku, kao i da se turistički kapaciteti proširuju na teritoriji ove opštine. Dodao je da je Ruski Krstur mesto u kom je veoma zastupljen verski turizam, što i jeste jedna od pretpostavki za veće ulaganje u turizam.

Marija Labović je ovom prilikom rekla da se u toku današnje posete razgovaralo o važnosti uvezivanja lokaliteta, te da je važno, kako za ovu destinaciju, tako i za druge, kreirati kvalitetan i sadržajan dan boravka i na taj način privući turiste. Istakla je da će Turistička organizacija Srbije pružiti podršku i pomoć TO Kula i ostalim turističkim organizacijama, kako bi što kvalitetnije predstavili svoje kapacitete.

Delegacija je posetila i crkvu Vodica kod Ruskog Krstura, destinaciju koju posećuju mnogi hodočasnici grkokatoličke, ali i drugih veroispovesti.

Učesnici današnje posete bili su i pomoćnik Pokrajinskog sekretara, Milan Jarić, kao i predstavnici opštine Kula i Turističke organizacije Kula, koji su korisnici sredstava Sekretarijata za promotivne aktivnosti turističkih potencijala ove opštine.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.