Grad Sombor i Gradski muzej Sombor predstavljeni na međunarodnom skupu u Temišvaru Grad Sombor i Gradski muzej Sombor predstavljeni na međunarodnom skupu u Temišvaru
ponedeljak, 28 novembar 2022 05:44

Grad Sombor i Gradski muzej Sombor predstavljeni na međunarodnom skupu u Temišvaru

Članovi Gradskog veća Anita Stojakov i Đorđe Zorić, zajedno sa predstavnicima Gradskog muzeja Sombor direktorom Davidom Firanjem i kustosima Ljubicom Bačić i Brankicom Ćurčić učestvovali su na VII Međunarodnom stručnom skupu „Memorija rumunskog sela“ u organizaciji Muzeja banatskog sela u Temišvaru, koji je održan 24. i 25. novembra.

Ovom prilikom, predstavnici dva grada razgovarali su o uspostavlјanju saradnje Sombora i Temišvara, kao i Gradskog muzeja Sombor i Muzeja banatskog sela u Temišvaru, čija se realizacija očekuje na jesen 2023. godine, u godini kada će Temišvar poneti titulu Evropske prestonice kulture.

U okviru muzeografske sekcije, kustoskinja istoričarka umetnosti Brankica Ćurčić predstavila je delatnost Gradskog muzeja Sombor, kao organizatorka muzejskih aktivnosti u somborskom Muzeju, dok je u okviru etnološke sekcije izlaganje o somborskom ubrađaju imala viši kustos etnolog i antropolog Gradskog muzeja Sombor Ljubica Bačić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.