SUĐENJE ISPOČETKA PRED NOVIM SUDSKIM VEĆEM U SOMBORU Zbog devojke se potukli na tribinama, jedan preminuo od zadobijenih povreda! SUĐENJE ISPOČETKA PRED NOVIM SUDSKIM VEĆEM U SOMBORU
ponedeljak, 28 novembar 2022 05:43

SUĐENJE ISPOČETKA PRED NOVIM SUDSKIM VEĆEM U SOMBORU Zbog devojke se potukli na tribinama, jedan preminuo od zadobijenih povreda!

Po nalogu Apelacionog suda, koji je ukinuo prvostepenu presudu, glavni pretres će se održati pred potpuno izmenjenim većem

Pred Višim sudom u Somboru, za 1. decembar zakazano je ponovljeno suđenje Aleksandru Aleksiću (30) iz Ruskog Krstura, koji je prvostepenom presudom bio osuđen na devet godina zatvora zbog nanošenja teških povreda sugrađaninu Igoru Vinajiju (41), od kojih je ovaj preminuo.

Po nalogu Apelacionog suda, koji je ukinuo prvostepenu presudu, glavni pretres će se održati pred potpuno izmenjenim većem.

Tragediji na betonskim tribinama lokalnog fudbalskog kluba Rusin, u Ulici Petra Rizniča u Ruskom Krsturu, 10. februara 2020. godine oko 20 časova, prethodila je svađa, a zatim i fizički sukob. Dvojica muškaraca su se, navodno, posvađala zbog devojke, a Igor je, tvrdi se, u jednom tenutku uzeo komad betona i njime udario Aleksandra. Ovaj je uzvratio, ali razbijenom flašom, kojom ga je udario po glavi. Povreda je bila smrtonosna.

Dok je Vinaji ležao na betonu okrvavljene glave, Aleksić je otišao do obližnje prodavnice i odatle pozvao policiju i ispričao šta se dogodilo na igralištu. Posle toga se vratio na teren, gde su prethodno obojica pili alkohol i sačekao Hitnu pomoć i policiju.

NJih dvojica su se, po pričama meštana Ruskog Krstura, posvađali osam meseci pre kobnog događaja, a te večeri su se našli kako bi izgladili nesporazume i pokušali da se izmire.

Tako je i bilo, ali su nastavili da piju, pa je između njih ponovo došlo do sukoba, koji se nastavio tučom, a završio tragedijom.

Aleksić se od hapšenja nalazi u pritvoru, a kako nam je rečeno u Višem sudu u Somboru, ova mera mu je produžena do 26. januara 2023. godine.

Izvor: alo.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako je dobro poznato da je previše soli nezdravo, ne treba je potpuno eliminisati. Telu je potreban natrijum, a određen...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.