utorak, 27 april 2021 08:28

Pokrajinska vlada dodelila značajna sredstva Somboru i Apatinu

Za projekat izgradnje rezervoara i crpne stanice u Staparu, Grad Sombor dobio je 40.000.000 dinara od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a realizacijom projekta meštani Stapara i Doroslova imaće kvalitetno snabdevanje zdravom pijaćom vodom.
Somboru su takođe odobrena sredstva od preko 2.600.000 dinara za sufinansiranje projekta izgradnje komunalne mreže sa kućnim priključcima u ulici Sremskog fronta.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Sombor je dobio još 800.000 dinara za projekat saobraćajne signalizacije uzonama škola i predškolskih ustanova. Pokrajina je za sufinansiranje projekata u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja izdvojila više od 773 miliona dinara. Gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću ugovore je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu opštini Apatin je dodelio konkursom 999.360 dinara. Kako kažu u opštini Apatin, potpisivanjem ovog ugovora, opština preuzima obavezu da izradi projektno-tehničku dokumentaciju za potrebe parternog uređenja sa ozelenjavanjem, mobilijarom, parkingom i pešačko-biciklističkom stazom stambenog Bloka 112.

Izvor: RTV