četvrtak, 12 maj 2022 08:16

JOŠ 3 KUĆE OD MINISTARSTVA ZA BRIGU O SELU U OPŠTINI APATIN

Ministarstvo za brigu o selu predložilo je, a Vlada Srbije u januaru ove godine, donela Uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu, po kojoj je 22. februara raspisan Javni konkurs.

Okruglom stolu koji je početkom marta organizovan u Ministarstvu za brigu o selu prisustvovala je i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo što je tokom prošle godine na teritoriji opštine Apatin dodeljeno 19 kuća, te je ovom prilikom pozvala sve zainteresovane da podnesu zahteve i uđu u proceduru dobijanja kuće na selu.

Programom je, kao i prošle godine, predviđena dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Za ovaj program opredeljeno je pola milijarde dinara, a sredstva će se dodeljivati po redosledu podnetih prijava – do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

U sklopu novog ciklusa, danas je u Ministarstvu za brigu o selu zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić svojim potpisom na tri ugovora, omogućio isto toliko kuća na selima opštine Apatin. Kuće su danas dobili Dijana i David Orlić iz Sonte, Julijana Kubik iz Kupusine i Danijela Petrović iz Apatina.

Sa današnje 3, broj kuća koje su dodeljene na teritoriji opštine Apatin se popeo na 23.

izvor:soapatin.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.