utorak, 15 februar 2022 06:33

BESMISAO NOVIH SAOBRAĆAJNIH TABLI PORED KRUŽNOG TOKA

 

KOGA BRIGA ZA PALANKU, GDE JE PUT ZA NOVI SAD I GRANIČNI PRELAZ BOGOJEVO?

 Nedavno postavljene nove saobraćajne table pored kružnog toka, iz pravca Apatina i Banje Junaković pokazale su sav besmisao otaljanog posla. Iako bi trebale da budu informativne, one to nisu čak ni u tragovima. Ono što smo uspeli da saznamo iz obe table (i one iz pravca Apatina i one iz pravca Banje Junaković) je samo kojim putem se ide za Bačku Palanku?!

Što se taj neko, nadležan za te table, odlučio baš za B. Palanku, nikada nikom neće biti jasno. Jer, činjenica je, iz ovog našeg pravca, oni koji su u tranzitu ili idu na granični prelaz Bogojevo ili u pravcu Novog Sada. Ni to nije bilo dovoljno da se bar ta dva mesta nađu na tim ogromnim tablama, na kojima su, ruku na srce, sasvim pristojno mogla da se upišu i imena svih usputnih sela (od Doroslova, preko Paraga i Silbaša).

Ali, avaj. Ostade Bačka Palanka da zbunjuje. Kuda dalje? Nisu srećni ni gosti Banje Junaković. Da li je za Sombor bliže preko Apatina ili možda preko Prigrevice? Ili, da li je granica u pravcu Bačke Palanke ili Prigrevice? Puno je dilema...

-Novi saobraćajni znakovi na ovoj raskrsnici nas upućuju ka Bačkoj Palanci, a od upućivanja ka graničnom prelazu, Odžacima i Novom Sadu, ni traga, ni glasa. Zapostavlja se i mogućnost da je prema Somboru, od ove raskrsnice, bliže preko Prigrevice, te se vozači upućuju za Sombor isključivo preko Apatina. Postavlja se osnovno pitanje: ko to u ime Apatinaca odlučuje šta je za njih bitno, a šta nije u oblasti saobraćaja na teritoriji ove opštine? Posle čudnih saobraćajnih znakova oko benzinske pumpe na ulasku u Apatin iz pravca Sombora, pa nekih čudnih načina postavljanja saobraćajnog znaka „put sa prvenstvom prolaza“ od Apatina ka Somboru evo sada još jednog čuda. Bačka Palanka nam postaje značajnija od Novog Sada i graničnog prelaza Bogojevo, navodi Petar Rašeta, dipl. saobraćajni inženjer i pita se ko to iz ili preko Apatina ide za Bačku Palanku? I da li se neko iz lokalne uprave pita oko postavljanja ovih saobraćajnih znakova ili se i na ovom polju pita neko van Apatina? I šta će nam sledeće oduzeti u odlučivanju?

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.