sreda, 14 jul 2021 08:50

ПРВИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У АПАТИНУ ЋЕ ОКУПИТИ 217 УЧЕСНИКА, ЗА ОЦЕЊИВАЊЕ СТИГЛA 473 УЗОРКА

Остало је још пет дана до почетка првог међународног фестивала ракије у Апатину који носи назив „Горње Подунавље“. Манифестација ће бити одржана у недељу, 18. јула 2021. године на платоу апатинске Марине, уз богат програм, а своје учешће је потврдио велики броја излагача и гостију. Петар Хорти испред организатора манифестације, Произвођача и љубитеља воћних ракија „Чувари традиције“ из Апатина за Дунав радио каже да се ужурбано врше последње припреме за одржавање фестивала и наглашава да је оцењивање пристиглих узорака ракије обављено.

-За премијерни фестивал ракије у Апатину је пријављено 217 учесника, од којих је њих 45 из иностранства. То су углавном људи из региона, а највише ће их доћи из Босне и Херцеговине њих 26, из Македоније девет, Хрватске четири, Словеније три, Црне Горе два и из Бугарске ће бити један учесник. Треба напоменути да међу учесницима имамо и чак 14 дама. Стигло је укупно 473 узорка ракије, а оцењивање квалитета је урадио наш уважени професор др Нинослав Никићевић са Пољопривредног факултета у Земуну, иначе доајен срске ракијашке сцене. Рангирање ракија је подељено по воћним врстама и то: шљивовица до три године старости, шљивовица преко три године старостилозовача, комовица, касјсија, дуња, крушка, јабука, калвадос, ликери и све востале врсте воћних ракија а посебна категорија је за произвођаче и даме. Сви победници категорија, односно они које освоје прво друго и треће место ће добити пехаре и све оцењене ракије у квалитету бронза, сребро, злато и велико злато, одговарајуће медаље и диломе, рекао је Хорти.

Фестивал ракије „Горње Подунавље“ ће бити сајамског типа уз могћност дегустације, а поред ракијаша, своје производе ће Апатинцима понудити и произвођачи меда, вина и домаће радиности.

На сам дан манифестације (18. јула) скуп излагача је заказан за 9 часова, програм ће почети у 11 часова а проглашење победника са доделом награда у 13,30 часова.

The post ПРВИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У АПАТИНУ ЋЕ ОКУПИТИ 217 УЧЕСНИКА, ЗА ОЦЕЊИВАЊЕ СТИГЛA 473 УЗОРКА appeared first on Radio Dunav.


Остало је још пет дана до почетка првог међународног фестивала ракије у Апатину који носи назив „Горње Подунавље“. Манифестација ће бити одржана у недељу, 18. јула 2021. године на платоу апатинске Марине, уз богат програм, а своје учешће је потврдио велики броја излагача и гостију. Петар Хорти испред организатора манифестације, Произвођача и љубитеља воћних ракија […]

The post ПРВИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У АПАТИНУ ЋЕ ОКУПИТИ 217 УЧЕСНИКА, ЗА ОЦЕЊИВАЊЕ СТИГЛA 473 УЗОРКА appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.