subota, 27 februar 2021 06:42

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević posetio opštinu Apatin

Budžet pokrajinskog sekretarijata sekretarijata za privredu i turizam uvećan je 66 odsto u odnosu na prošlu godinu, što pokazuje opredeljenje Pokrajinske Vlade da se mnogo više pomogne privredi i turizmu, a ovih dana krećemo u raspisvanje konkursa koji su namenjeni za nabavku repromaterijala, mašina i opreme namenjene privredi i turizmu, ali nam je važan i podsticaj turističkih potencijala u lokalnim samoupravama, izjavio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, koji je danas boravio u radnoj poseti Opštini Apatin.

Prilikom susreta sa Dubravkom Korać, predsednicom opštine Apatin, razmatrani su planovi i turistički prioriteti.

"Lokalne samouprave u Vojvodini najbolje znaju šta su im glavni turistički i privredni aduti i gde treba raditi na jačanju marketinga, a kada se objedine ideje i utvrdi iznos potrebnih sredstava pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisaće konkurs polovinom godine“, rekao je Ivanišević.

"Imamo ideju da zajedno sa Turističkom organizacijom Vojvodine uložimo značajan novac u internet marketing lokalnih turističkih organizacija. Znamo kavi su lokalni budžeti, znamo da je svaki dinar dobro došao i upravo je naš cilj da kroz bolju promociju turistike ponude Apatina pomognemo da dođe što veći broj turista", dodao je on.

U apatinskoj lokalnoj samoupravi očekuju pomoć resornog sekretarijata za izgradnju vizitorskog centra.

"Želimo da predstavimo sekretarijatu neke naše nove planove i ideje, a tiču se brendiranja Apatina, turističkih potencijala opštine,kao i potencijalna izgradnja vizitorskog centra, koji bi se nalazio na prostoru bivše „Harčaš“ čarde“, rekla je Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin.

Ivanišević je naglasio da je 42 miliona dinara već opredeljeno za podsticaj zapošljavanju teže zapošljivih kategorija, dok je 10 miliona dinara predviđeno za razvoj ženskog preduzetništva, a konkus se očekuje na proleće.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.