Apatinske glumice u Holivudu Apatinske glumice u Holivudu
četvrtak, 21 januar 2021 06:14

Apatinske glumice u Holivudu

 

Na ovogodišnjoj dodeli Oskara u Holivudu, i Apatin će imati svoje predstavnike. Naime u filmu Dara iz Jasenovca koji je tokom 2019. godine sniman u okolini Sombora, u Kolutu, učešće su uzele i čllanice Dečijeg dramskog studija iz Apatina.

Po scenariju Nataše Drakulić i u režiji Predraga Antonijevića, u višednevnom snimanju učestvovale su i mlade i perspektivne glumice-amaterke koje su od 2015. godine sa uspehom igrale u više pozorišnih predstava Dramskog studija i za svoj glumu bile nagrađivane.

NJihova imena su Milica i Maša Mutić, Sanja i Anja Bajagić i Jelena Popović. U snimanju filma je učestvovao i rukovodilac Dramskog studija Dušan Gladić koji je rekao:

-Iako statistkinje ostavile su dobar utisak i možemo da ih vidimo u više kadrova u filmu u scenama koje se dešavaju u logoru.

Film je nominovan od strane američkih distributera i za nagradu Zlatni globus, a selekciona komisija je film nominovala u svim kategorijama, (ne samo najbolji strani film), a mlada glumica Biljana Čekić je nominovana za najbolju žensku ulogu rame uz rame sa svetskim divama.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.