U slučaju vanredne situacije: apatinski zimovnik može primiti oko 60 plovila U slučaju vanredne situacije: apatinski zimovnik može primiti oko 60 plovila
ponedeljak, 28 decembar 2020 06:12

U slučaju vanredne situacije: apatinski zimovnik može primiti oko 60 plovila

Nema toga ko ne zna da Apatin ima međunarodni zimovnik za rečna plovila. Međutim, u kakvom je stanju i da li je u funkciji, tu su već mnogi u dilemi.

Apatinski zimovnik ima status međunarog zimovnika, nalazi se u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i nalazi se u rukavcu Dunava prema „Plavoj ruži“. Kapaciteta je oko 60 plovnih objekata prosečne širine oko 10 i dužine između 80 do 90 metara.

-Istina, zimovnik postoji u dokumentaciji, ali je situacija u praksi malo komplikovanija, jer osim prirodnih uslova, nema čak ni bitve za vezivanje plovnih objekata, objašnjava naš dobro upućeni izvor.

U slučaju vanredne situacije, brodovima je omogućeno da se sklone od ledohoda ili ledostaja u zimovnik bez ikakve naknade. Sledeći zimovnik na Dunavu nalazi se u Novom Sadu.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.