četvrtak, 21 mart 2024 05:09

Predrag Vejin i Dajana Urtajl najuspešniji sportisti opštine Apatin

U organizaciji Sportskog saveza opštine Apatin, u Velikoj sali Doma kulture, priređena je svečanost povodom uručenja nagrada najuspešnijima u oblasti sporta na teritoriji opštine Apatin u 2023. godini.

I ove godine, osim kategorija za najbolju mladu sportistkinju i sportistu, najboljeg sportskog radnika, kolektiv, te najbolju sportistkinju i sportistu, Sportski savez je nagradio i najperspektivnije mlade sportiste, ali i sportiste koji su u prethodnoj godini najviše doprineli razvoju i promociji sporta u opštini Apatin.

Najperspektivniji mladi sportisti nagrađani su novčanim iznosom od po 10.000 dinara, a među njima su se našli Milana Majstorović i Jovana Mandić (OK Apatin), Matea Balać, Anđela Sekicki, Lara Došen, Nika Poznanović, Anja Malbaša, Mila Radaković, Elena Belić i Milana Zekić (ORK Apatin), Kalina Došen (akrobatika, fitnes, prvakinja države i Vojvodine 2023. godine u svojoj kategoriji), Jelena Krivošija (ŽRK Prigrevica), Ognjen Kovač, Aleksandar Arbutina, Jovan Ostojić i Milan Lazić (RK PIK Prigrevica).

Za kategoriju najbolja mlada sportistkinja, Sportski savez opštine Apatin obezbedio je novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara i plaketu. Za ovu laskavu titulu odabrana je Jovana Vujnović, mlada sportistkinja rođena 2010. godine. U 2023. godini, sa svojim timom, OK Apatin, osvojila je prvo mesto u drugoj ligi Vojvodine, a u jesenjem delu prvenstva 2023/2024. u prvoj ligi Vojvodine, kao član prve postave predvodila je ekipu do titule jesenjeg šampiona. Takođe, sa pionirkama OK Apatin izborila je plasman na prvenstvo Vojvodine, a sa OŠ Žarko Zrenjanin osvojila je 3. mesto u Vojvodini na finalnom turniru u Subotici. Na turnirima u mini odbojci i Strit voleju osvojila je veliki broj medalja, od čega najviše zlatnog sjaja. Igra na poziciji korektora i već ima pozive najboljih klubova države da bude njihov član, a to su: Crvena Zvezda, Tent, Obrenovac, Jedinstvo Stara Pazova i mnogi drugi.

Najbolji mladi sportista takođe je od Sportskog saveza opštine Apatin dobio novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara i plaketa. U pitanju je Luka Vlatković, rođen 2010. godine, član Košarkaškog kluba Apatin, sa kojim beleži fantastične rezultate. Pod budnim okom trenera Nenada Ugarkovića, prošao je sve selekcije do svoje trenutne, gde se uvek izdvajao svojim neospornim kvalitetom. Tokom 2023. bio je neizostavan član svih najboljih selekcija u okviru Vojvodine. Krajem prethodne godine, na adresu KK Apatin stiže poziv od Razvojnog trenažnog centra Košarkaškog saveza Srbije, gde je pozvan i izabran u 40 najboljih dečaka na teritoriji Republike Srbije. Selekcijom na samom centru, biva izabran u prvu, najkvalitetniju grupu, a nakon boravka u Kragujevcu, svrstan je među 12 najboljih mladih košarkaša u državi. Već ima osigurano mesto na narednom pomenutom istraživačkom centru na leto, gde bi, ukoliko sve bude po planu, mogao postati i kadetski reprezentativac naše zemlje.

Za doprinos razvoju i promociji sporta u opštini Apatin, sa novčanom nagradom u iznosu od po 10.000 dinara, ove godine su nagrađeni mladi fudbaleri, članovi ekipe “Mandarine”, koji su u okviru Sportskih igara mladih bili državni prvaci, te nas na najlepši mogući način predstavili u Splitu na međunarodnom nivou takmičenja, gde su uzeli bronzu. Sastav koji je činio tim Mandarina, odnosno mladi fudbaleri koji su ove godine dobili laskavu titulu za najveći doprinos razvoju i promociji sporta u opštini Apatin su Vidan Jerotijević, Miloš Stupar, Vladimir Zanze, Veljko Sladojević, Nikola Obradović, Dušan Radun, Stefan Đustebek i Nemanja Kovačev.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Omladinski rukometni klub Apatin, koji je od Sportskog saveza opštine Apatin dobio sportsku opremu i plaketu. Za samo dve godine, od kluba koji je brojao 10 članova i bio pred gašenjem, ORK Apatin došao je do kluba koji je sada na stabilnim nogama i ne brine za budućnost, jer ima 128 članova bez mini rukometa i koji je formirao sve uzrasne kategorije: mini rukomet, Ž12, Ž14, Ž16 i seniorski tim. Upravo 2023. godina bila je najuspešnija u 75 godina postojanja kluba. Seniorski tim je zauzeo drugo mesto u drugoj ligi Vojvodine i ostvario plasman u prvu ligu Vojvodine. Sve ostale selekcije su u redovnom takmičenju pod okriljem rukometnog saveza i imaju zapažene rezultate, a najviše se ističu Ž12 (generacija 2010/2011.) koje su se plasirale u Super ligu i gde je osvojeno četvrto mesto na državnom prvenstvu u Svilajncu, što je istorijski uspeh. Klub danas ima tri licencirana trenera, osam igračica koje su završile i za sudije i veliki broj igračica koje su pozivane za sve selekcije Vojvodine. Da se u klubu vredno radi pokazuje ogroman porast upisanih članova, svaki napredak se prati kroz motorička testiranja, sociograme, lekarske preglede i sve se beleži u njihove sportske kartone.

Najuspešniji sportski radnik nagrađen je iznosom od 30.000 dinara i plaketom, a ovogodišnji laureat je Nenad Ugarković. U njegovoj biografiji navedeno je da je rođen 1973. godine u Apatinu, a trenerskim poslom počeo je da se bavi 1997. u KK Aluplast, da bi 1998. završio trenersku školu u klasi profesora Vladimira Koprivice. 2004, uporedo sa radom u KK Aluplast sa mlađim kategorijama, počinje sa radom i u seniorskom timu kao pomoćni trener, a u sezoni 2006/2007. i kao glavni trener i na kraju te sezone osvaja 2. mesto u drugoj ligi grupa sever. 2016. godine, uz pomoć entuzijasta i prijatelja, osniva KK Apatin, u kome i danas sa uspehom radi sa mlađim kategorijama i u kome trenutno trenira oko 100 dečaka u pet kategorija. 2018. godine osniva se i seniorska ekipa, danas pod palicom trenera Dalibora Ćopića i sa ambicijama ulaska u viši rang. U dosadašnjem toku 25 godina duge karijere osvajao je sa svojim ekipama mnoga takmičenja i turnire širom zemlje, ali i u inostranstvu, među kojia su izdvojene sledeće: kadetski i juniorski prvak Vojvodine sa generacijom 1988, juniorski prvak Vojvodine generacija 1993, osvojeni turniri u Osijeku, Mohaču, Bačkoj Topoli i mnogim drugim. U okviru duge trenerske karijere imao je sreću i zadovoljstvo da trenira, te deli savete i znanje kasnije velikim igračima, gde se izdvajaju Nemanja Bjelica i Nikola Jokić. 2022. godine pokreće žensku košarkašku ekipu "Apa-srne" i u saradnji sa institutom za ženski sport Marina Maljković već prve godine okuplja preko 60 devojčica koje treniraju košarku potpuno besplatno.

Za sportistkinju godine Sportski savez opštine Apatin proglasio je Dajanu Urtajl, a koja je dobila nagradu u iznosu od 30.000 dinara i plaketu. Dobitnica je rođena 2005. godine i pohađa IV razred srednje škole "Sveti Sava", smer zaštita životne sredine u Somboru. Aktivan je član i takmičar Kajak kluba Panonija iz Apatina od 2015. godine. Bila je član juniorske reprezentacije Srbije dve godine, a nakon toga prelazi i u seniorski tim za koji je nastupala na međunarodnim takmičenjima u Poljskoj i Češkoj. Od ostalih klupskih uspeha u 2023. treba izdvojiti 5. mesto na Beogradskoj izbornoj trci za juniorsku reprezentaciju Srbije, dva 3.mesta na Kupu Srbije u Beogradu i Kupu Novog Sada, dva 2. mesta na Đurđevdanskoj regati u Beogradu, kao junior i kao senior, 2. mesto na Međunarodnoj regati Kanjiža kao senior i 1. mesto kao senior na Kupu Panonije u Apatinu.

Drugu godinu za redom, za sportistu godine proglašen je naš proslavljeni rukometaš Predrag Vejin, za kog je takođe obezbeđena nagrada u iznosu od 30.000 dinara i plaketa. Ovogodišnji laureat rođen je 1992. u Apatinu. Rukometom se počeo baviti sa 12 godina. Do tada se oprobao u raznim sportovima ali se opredelio baš za ovaj sport i nakon prvog rukometnog treninga u RK Apatin shvatio da je to ono što želi da radi i čime da se bavi. Počeo je u pomenutom matičnom klubu u rodnom gradu, a nakon toga put ga je odveo u Šabačku Metaloplastiku. Potom se otisnuo u Evropu i branio boje i nastupao za sledeće klubove - Ademar Leon (Španija), Dunkerk (Francuska), AL Dzazira (Emirati), Ramat Hašaron (Izrael), Železničar (Srbija), Visla Plok (Poljska) i Nekse Našice (Hrvatska) od 2021. Godine, a čiji je i danas član. Od klupskih uspeha, dvostruki je učesnik F4 EHF evropske lige i osvajač Super kupa Ujedinjenih Arapskih Emirata 2016. godine. Redovan je član rukometne reprezentacije Srbije za koju je upisao 32 nastupa uz 96 postignutih golova, a učestvovao je u kvalifikacijama za EP u Francuskoj 2016, kvalifikacijama za EP u Nemačkoj 2022, te na najvećim smotrama kao što su Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj 2023, ali i nedavno završeno Evropsko u Nemačkoj.

U okviru svečanosti povodom dodele nagrada najuspešnijima u oblasti sporta, nastupio je i Plesni klub Ronda. Ispred Sportskih igara mladih za Srbiju, gosti manifestacije bili su Slobodan Popović i Miodrag Gogić, a svečanost je svojim prisustvom uveličao i čuveni srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica.

Izvor: radioapatin.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.