Kula: Subvencionisani troškovi puta i plaćen boravak u domovima kao odskočna daska u školovanju Kula: Subvencionisani troškovi puta i plaćen boravak u domovima kao odskočna daska u školovanju
subota, 01 oktobar 2022 06:25

Kula: Subvencionisani troškovi puta i plaćen boravak u domovima kao odskočna daska u školovanju

Odbornici Skupštine opštine Kula na današnjoj sednici jednoglasno su doneli Odluku o finansijskoj podršci i pobolјšanju uslova za zadovolјavanje osnovnih potreba dece pri obrazovanju i vaspitanju. Naime, ovom odlukom svim učenicima srednje škole iz naše opštine koji se školuju van opštine Kula biće regresirano 40 posto od iznosa troškova prevoza. Ovom odlukom lokalna samouprava je duplirala subvenciju za troškove prevoza učenika koji svakodnevno putuju u školu u odnosu na proteklu godinu.

S obzirom da lokalna samouprava već godinama unazad sprovodi politiku podsticaja školovanja i podrške najuspešnijim učenicima, danas je doneta i odluka kojom će svim odličnim učenicima sa teritorije opštine Kula koji borave u srednjoškolskim domovima biti u celosti plaćen taj boravak. S obzirom da škola u Ruskom Krsturu ima i učenički dom, lokalna samouprava opredelila je sredstva i za odlične učenike koji su korisnici tog doma.

Predsednik opštine Kula, Damjan Milјanić, istakao je da je vrlo zahvalan što su se svi odbornici složili oko ovako važne stvari, s obzirom da je pomoć i podrška školovanja jedna od važnijih stavki kada je u pitanju politika koju sprovodi naša lokalna samouprava. Milјanić je iskoristio priliku i najavio da će u budućnosti težiti da pored do sada već urađenih stvari za podsticaj školovanja i mladih uvedu i novine koje će biti namenjene najbolјim učenicima koji žive u opštini Kula.

Roditelјi koji su već obezbedili autobuske karte ili platili boravak u učeničkim domovima iznosi će biti refundirani, a kako navode iz Opštinske uprave o proceduri će obavestiti u narednim danima putem medija i opštinskog sajta.
Ovom jednoglasnom odlukom kulska opština postala je jedna od malobrojnih opština koja u ovom finansijskom obimu pomaže školovanje i podstiče na uspeh.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.