utorak, 01 mart 2022 14:56

NAJBOLJA SIGURNOSNA VRATA - BIRAJTE SIGURNOST I KVALITET

 

Nijedna kupovina nije laka, pogotovu kada se kupuje neka skuplja stvar koja bi trebala da traje duži vremenski period. Pre svake kupovine nekog bitnog i skupljeg proizvoda savetujemo da dobro istražite, posavetujete se pre nego što se odlučite.

Tako je i sa kupovinom sigurnosnih vrata koja imaju važnu ulogu u bezbednosti vašeg doma, zato nemojte žuriti sa odlukom. Pročitajte ovaj tekst do kraja i saznajte koja vrata su potrebna shodno vašim zahtevima i potrebama.

Sigurnosna vrata su podeljena na klase, saznaćete koje klase sigurnosnih vrata postoje, kako da odredite koja su vrata baš za vaš dom.

KLASE SIGURNOSNIH VRATA

Najbitnija podela sigurnosnih vrata je prema stepenu bezbednosti. Godine 2011. donet je nov zvanični standard (EN 1627) po kom se sva sigurnosna vrata ocenjuju i sortiraju po klasama. Po ovom standardu utvrđuje se maksimalan dozvoljen stepen deformacije sigurnosnih vrata, kao i najkraće vreme koje sigurnosna vrata treba da izdrže prilikom provale.

Postoji ukupno 6 klasa bezbednosti, a mi ćemo ih sada navesti:

KLASA SIGURNOSTI - TIP PROVALE - VRSTA OBJEKTA - VREME OTPORA

  1. klasa - Provala fizičkom snagom bez alata - Objekti niskog rizika od provala
  2. klasa - Provala sa običnim alatom (šrafciger, čekić) - Objekti sa malim rizikom od provala - 3 do 15 minuta
  3. klasa - Iskusni provalnik sa pajserom - Objekti povećanog rizika od provala - 20 minuta sa povećanom bukom
  4. klasa - Iskusni provalnik sa pajserom i električnom bušilicom - Visokorizični stambeni objekti - 30 minuta sa velikom bukom
  5. klasa - Iskusni provalnik sa pajserom i teškim električnim alatom - Visokorizični javni objekti (banke, apoteke, juvelirnice) - 40 minuta
  6. klasa - Iskusni provalnik sa pajserom i teškim električnim alatom - Visokorizični javni objekti (vojna i industrijska postrojenja) - 50 minuta

Sada možete da odredite koja klasa odgovara vašim zahtevima i potrebama, a naša preporuka je da izaberete klasu 3 ili 4 ako su u pitanju stambeni objekti. A kako bi bili sigurni da kupujete odgovarajuća vrata, pre kupovine od prodavca tražite atest ili sertifikat gde je upisano kojoj klasi određen model vrata pripada. U Srbiji testiranje vrata vrši se na Institutu Mašinskog fakulteta u Beogradu (IMS).

NAJBOLJA I NAJKVALITETNIJA VRATA - KLASIK 50

Ukoliko želite najkvalitetnija sigurnosna vrata koja će vam obezbediti maksimalnu sigurnost, a naša preporuka je svakako da ne štedite na bezbednosti, onda je najbolji izbor kupovina sigurnosnih vrata model “Klasik 50”.

Konstrukcija ovih vrata izrađena je od čelika debljine 1,2mm a krila su dodatno ojačana horizontalnim i vertikalnim čeličnim profilima koji daju dodatnu zaštitu konstrukciji samih vrata. A da bi bezbednost bila na najvišem niovu, ova vrata idu sa čeličnim štokom debljine 1,5mm.

Kupovinom “Klasik 50” sigurnosnih vrata doprinećete dodatnoj uštedi na grejanju i hlađenju tokom narednih godina, jer pružaju jako dobru toplotnu izolaciju. Vrata su napunjena mineralnom vunom debljine 5cm, tako da pored toplotne pruža i zvučnu izolaciju, tako da se buka iz vašeg stana neće prenositi spolja, a takođe spoljna buka neće uticati na vas tokom odmaranja.

Jedna od bitnih stavki na sigurnosnim vratima su sigurnosne brave. Kvalitet sigurnosnih brava, jedan je od presudnih elemenata kvaliteta samih sigurnosnih vrata. Klasik 50, raspolaže sa jednom sigurnosnom bravom, koja može biti: kasa brava, poznatog italijanskog proizvođača Mottura ili brava sa kodiranim cilindrom Titan. Bez obzira koja je brava ugrađena, zabravljivanje se vrši u 6 pozicija, 4 u pravcu brave i po jedna u gornji i donji deo vrata.

I za kraj, pored kvaliteta tu je naravno i estetski momenat. Posebna prednost je što ovaj model vrata možete birati u preko 20 različitih boja, tako da ih možete uklopiti u bilo koji ambijent. Obložena su dekorativnim MDF i HDF drvenim oblogama, debljine 8mm. U zavisnosti od potrebe kupca, MDF može biti:

  • farban poliuretanskom bojom,
  • furniran (lepljen iz više slojeva) i bajcovan u željenu boju,
  • presvučen pvc folijom.

TALARIS SIGURNOSNA VRATA

Kako ne bi trošili vreme na istraživanja, mi ćemo vam pomoći da izaberete proverenu firmu koja proizvodi sigurnosna vrata po zvaničnim standardnima. U tekstu smo naveli jedan od njihovih najboljih modela “Klasik 50”, ali pogledajte i ostale modele na njihovom sajtu “Talaris.rs”.

Uz kupovinu vrata imate mogućnost i montaže. Obezbeđuju pismenu garanciju i servis, a na raspolaganju su vam 24/7h za hitne intervencije.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.