Ištvan Pišta Hek Ištvan Pišta Hek

14. jula 1905. rođen rvač Ištvan Pišta Hek.

Može se skoro slobodno reći da je ceo život bio u rvanju. Počeo je odmah po završetku Prvog svetskog rata i 1925. 1 1926. godine bio je državni prvak.

Posle Drugog svetskog rata posvetio se trenerskom pozivu, a obavljao je i druge zadatke po potrebi u klubu.

Bio je jedan od prvih trenera najboljeg somborskog rvača Ivice Frgića. Od njega je Frgić naučio zahvat „šlajder“ po kojem je kasnije postao poznat svetu.

Hek je umro 1995. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.