Helmar Miler Helmar Miler

11. avgusta 1939. godine u Somboru je rođen Helmar Miler, atletičar, magistar nauka, član nemačke štafete 4x400 m koja je na Oiimpijskim igrama 1968. u Meksiku osvojila bronzanu medalju sa novim evropskim rekordom.

Bio je član štafete 4x400 m koja je 1970. godine osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u dvorani u Beču.

Na Univerzijadi 1967. u Tokiju osvojio srebrnu medalju na 400 m i zlatnu kao član štafete 4x400 m. Bio je i član štafete 4x400 m koja je postavila svetski dvoranski rekord.

Autor: Dušan Kolundžija

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.