Ladislav Heksner Ladislav Heksner

23. oktobra 1915. godine u Somboru je rođen Ladislav Heksner, najbolji jugoslovenski stonoteniser između dva svetska rata.

Ima 12 titula državnog prvaka u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Najveći uspeh postigao je 1939. godine na svetskom prvenstvu u Kairu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila drugo mesto i srebrnu medalju. Heksner je bio i savezni kapiten.

Umro je iznenada u Limi 1974. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.