Radivoj Korać Radivoj Korać

5. novembra 1938. godine u Somboru je rođen Radivoj Korać, neponovljiva košarkaška legenda. U kratkom životu, koji se tragično završio 2. juna 1969. godine, ostavio je tako dubok trag u košarci da je za života postao legenda.

Klubovi za koje je igrao bili su šampioni.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 157 utakmica i postigao 3153 koša. Kao rasni strelac u velikoj meri je doprineo da Jugoslavija osvoji 1968. srebrnu olimpijsku medalju, dve srebrne sa svetskih i dve srebrne i jednu bronzanu sa evropskih prvenstava.

Imao je jedinstven način izvođenja slobodnih bacanja i bio je u stanju da iz stotinu pokušaja bez greške svaku loptu ubaci u koš. Bio je zaslužni sportista Jugoslavije.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Iako je dobro poznato da je previše soli nezdravo, ne treba je potpuno eliminisati. Telu je potreban natrijum, a određen...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.