subota, 28 januar 2023 06:27

Sednica Gradskog veća: Prihvaćen program korišćenјa sredstava za zaštitu životne sredine

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 139. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 16 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je predlog Programa korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine Grada Sombora za 2023. godinu. Prema ovom predlogu sredstva u iznosu od 14.000.000 dinara, koja su obezbeđena u gradskom budžetu, raspodeliće se za programe i projekte praćenja stanja životne sredine u okviru kojih će se pratiti kvalitet vazduha, nivo komunalne buke i kvalitet površinskih i podzemnih voda; sufinansiranje aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine kroz učešće grada Sombora u raspisanim konkursima pokrajinskih i državnih institucija i edukacije i jačanje svesti o potrebi zaštite životne sredine. Predlog Programa korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine Grada Sombora za 2023. godinu naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Na današnjoj sednici Gradsko veće dalo je saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Čistoća“ o dugoročnom investicionom zaduživanju za nabavku opreme. U planu je nabavka tri autosmećara od 22m2 i jedan autopodizač.
Gradsko veće odobrilo je i predlog za raspisivanje Javnog poziva za finansiranje programa/projekata koji podstiču rad lovačkih društava i udruženja na terotoriji Grada Sombora. Javnim pozivom predviđeno je finansiranje programa i projekata koji obuhvataju sledeće aktivnosti: staranje o lovištu, troškovi čuvanja i održavanja lovišta; ulaganje u razvoj lovišta; uzgoj i zaštita divlјači; kupovina i unos divlјači u lovišta; zakup lovišta; tekući troškovi udruženja i unapređenje rada udruženja u oblasti lovnog turizma. Javni poziv će uskoro biti objavlјen na zvaničnom gradskom sajtu.

Na 139. sednici članovi Gradskog veća prihvatili su ponude JKP „Čistoća“ za održavanje higijene na javnim mestima, JKP „Zelenilo“ za košenje trave i rastinja na bankinama opštinskih puteva i održavanje javnih zelenih površina u gradu i naselјenim mestima, kao i ponudu JKP „Prostor“ za vršenje stručno – tehničkog nadzora za 2023. godinu

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.