Uručeni ugovori somborskim studentima stipendistima Uručeni ugovori somborskim studentima stipendistima
četvrtak, 29 decembar 2022 07:14

Uručeni ugovori somborskim studentima stipendistima

Grad Sombor stipendiraće studente i tokom akademske 2022/2023. godine, a ugovore o stipendiranju danas je uručio gradonačelnik Antonio Ratković. Na ovogodišnji konkurs pristigle su 92 prijave, a kao i prošle godine stipendiraće se 35 studenata. Stipendija će se isplaćivati u 10 rata, koje su povećane na 15000 dinara.

„Kakvo će naše društvo biti sutra, zavisi od toga kakvi su naši mladi danas. Budućnost je ono što je sada u razvoju. Zato nema značajnije teme za nas, od ulaganja u obrazovanje mladih lјudi. Grad Sombor ostaje trajno opredelјen da pomaže i stipendira najbolјe studente posebno iz onih profesija koje su deficitarne u našem gradu. Ove godine povećali smo fond za dodelu stipendija a na Konkurs se prijavilo 92 studenta – duplo više od predviđenog broja stipendija, što govori o značaju ovog vida podrške koju Grad obezbeđuje za naše najbolјe studente. Želim da vam od srca čestitam na ostvarenim rezultatima i ostvarenom pravu na stipendiju grada. Nikada ne sumnjajte da je vreme provedemo u razmišlјanju i učenju, najbolјe provedeno vreme. Mi ćemo i u novoj godini nastaviti da osnažujemo investicije u obrazovanje, pravimo snažnije veze između naših najobrazovanijih mladih lјudi i ekonomije, sa želјom da stvorimo takvu klimu da svako ko želi da uči i posveti se obrazovanju, može da uspe u našoj zajednici“ poručio je gradonačelnik studentima.

Kao i svake godine, pri određivanju kriterijuma za stipendiranje vođeno je računa i o deficitarnosti zanimanja na teritoriji Grada Sombora, a prema podacima koje dostavlјa Nacionalna služba za zapošlјavanje i potvrđuje Savet za zapošlјavanje grada Sombora, aove godine to su bila zavanja: diplomirani inženjer mašinstva – mašinsko inženjerstvo, master profesor fizike, diplomirani socijalni radnik, diplomirani defektolog – logoped, master profesor matematike, diplomirani inženjer tehnologije – prehrambeno inženjerstvo (inženjerstvo uglјenohidratne hrane, kontrola kvaliteta).

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.