sreda, 19 januar 2022 08:07

DA BUDE JOŠ VIŠE BEBA: Posle pet meseci renoviranja otvoreno porodilište u Somboru

PORODILIŠTE Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru posle renoviranja juče je počelo sa radom.

Ono je zbog rekonstrukcije bilo zatvoreno od 25. avgusta, a u potpunosti su uređene sve prostorije - sobe, toaleti, porođajna i operacione sala...

Zahvaljujući ovom projektu porodilište je dobilo i novi apartman u kojem će biti dva ležaja, kao i izolacionu sobu, prostor gde tate mogu da prisustvuju porađaju.

Osim toga, porodilište ima proširenu prijemnu ambulantu, kao i ambulantu za otpust bebe i majke, a urađena je i kompletna klimatizacija i ventilacija pretporođajne, porođajne sale i obe operacione sale na odeljenju.

Radovi su koštali više od 19 miliona dinara. Donatori su pomogli obnovu sa 2.800.000 dinara u ime humanitarne akcije "Za naše bebe", a finansijsku poodršku je pružio i Grad Sombor.

Dr Dragan Rastović, Foto J. B.
Prema rečima dr Dragana Rastovića, v. d. direktora bolnice, buduće mame iz Sombora, ali i čitavog Zapadnobačkog okruga, nakon gotovo pet meseci neće morati da idu na porođaj u Novi Sad i Suboticu.

- U našem porodilištu se godišnje rodi oko 1.000 beba iz okruga, odnosno iz opština Apatin, Odžaci, Kula i iz grada Sombora - rekao je dr Lazar Račić, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja somborskog porodilišta.

- Posle renoviranja i opremanja klinike moći ćemo da obavimo i 1.500 porođaja u godini.

ČITAV OKRUG
Dr Rastović se zahvalio se rukovodstvu Grada Sombora na svim aktivnostima koje su preduzete kako bi Sombor posle 20 godina dobio porodilište koje sada ima mogućnost uvođenja novih tehnologija i procedura. Zahvaljujući toj podršci znatno je poboljšan rad somborske bolnice, gde gravitiraju sve porodilje okruga.

izvor:novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.